"GURUR DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Terme Tersanesi'nde incelemelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yapımı süren ve 1 ay içinde Yunanistan'a teslim edilecek olan gemiyi görünce dayanamadı: "Gurur duymamak mümkün değil"


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesinin ardından Samsun'da gezi ve incelemelerini sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, dün Terme ilçesinde tersaneyi ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Demir, yapımı bir ay içinde tamamlanarak Yunanistan'a teslim edilecek gemiyi görünce "Gurur duymamak mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Terme Tersanesi'nin Samsun için çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, "İnsanın gurur duymaması mümkün değil. Bu ilk gemi ve Yunanistan'dan sipariş edilmiş olan bir gemi. Gerçekten de büyük bir çalışma ve işçilik kalitesi olarak da kendisini gösteren bir gemi. Yurt dışından sipariş gelmesi ve bizim ellerimizde yapılarak satılması bizleri mutlu ediyor. Yeni tersaneler de açılarak aynı zamanda istihdama da katkıda bulunulmuş oluyor. Bu açıdan da çok önemli. Burada bir çok insanın el emeği var. Ben Terme Tersanesi sahibi Erkan Zorlu'yu bir kez daha kutlamak istiyorum" diye konuştu. Demir, tersanede yeni gemilerin inşa edilmesini dilediklerini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim