Gürcistan Türk Mürettebatı Serbest Bırakmıyor

Gürcistan, kendi mahkeme kararına kendisi uymuyor. pazartesi günü Buket tankerinin  Türk Mürettebatını kaptan hariç kefaletle serbest bırakacağını açıklamasına rağmen. Gürcistan personelin "yeniden yargılanacağını" belirterek kefaletlerin yatırılmasına izin vermedi.

Başkonsolosluk, parayı yatıracak makam bulamadı!

Pazartesi günü mahkemenin M/T Buket gemisinin kaptanına 24 yıl hapis, mürettebata da kefaletle serbest bırakma kararından sonra; kaptan Mehmet Öztürk'ün cezasıyla ilgili için bir üst mahkemeye itiraz eden gemi avukatları, mürettebatın da kefaletini yatırarak serbest bırakılmalarını sağlamak istedi.

Ancak mahkeme kararına rağmen Gürcistan'da hiç bir makam kefaleti kabul etmedi. Gürcistan'daki Başkonsolosluk yetkilileri, kefaleti tarıracak bir Gürcü makamı bulamadılar.

bunun üzerine kefalet ücreti başkonsolosluk nezdinde yeddiemine bırakıldı.

"Ara mahkeme yapacağız"

Mahkeme kararının dikkate alınmaması ve hiç kimsenin kefalet ücretini almaması üzerine yeniden mahkemeye müracaat eden gemi avukatları burada yeni bir şokla karşılaştı.

Gürcü Mahkemesi yetkilileri, "Biz mürettebatı bir ara mahkeme yaparak yeniden yargılayacağız. Bu yüzden kefaleti alamayız ve mürettebatı da serbest bırakamayız" dedi.

Bunun üzerine 16 kişilik Türk mürettebatın umutlanan aileleri yeniden umutsuzluğa kapıldı.

"Bu mahkeme bu kadar"

Türk kaptana 24 yıl hapis cezası veren mahkemenin "Bu mahkeme bu kadar. Dilerseniz bir üst mahkemeye müracaat edebilirsiniz" dediği öğrenildi.

Geminin işletmecisi Densa şirketinin Genel Müdürü Hüseyin Avni Şan, Denizhaber'e yaptığı açıklamada bir üst mahkemeye başvurduklarını belirterek "Bize mahkeme tutanakları verilmiyor. Ancak biz yine de hukuksal olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim