Gürcistan, ticaret gemilerine el koyuyor

DOĞU Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türk firmalarının son yıllarda Gürcistan tarafıyla sorunlar yaşadığını ve Abhazya’ya ihracat yaptıkları ileri sürülerek gemilerine el konulduğunu savundu.

Gürdoğan, yaptığı açıklamada, yakın dönemde bu gerekçeyle adeta korsanlık yaparcasına el konulan ve Gürcistan tarafınca satışa çıkarılacağı duyurulan Buket ve Afrostar adlı gemilerin de bahse konu sorunla karşı karşıya kalan Türk firmalarına ait gemilerden olduğunu belirtti. Gürdoğan, “Trabzon ve Sinop açıklarında uluslararası sularda seyretmekte olan gemilerimiz suç esnasında değil; seyir halindeyken Abhazya ile ihracat yaptıkları ileri sürülerek ve hukuk kuralları hiçe sayılarak Gürcistan tarafınca Poti limanına çekilmişlerdir. Gemi kaptanları apar topar çıkarıldıkları mahkemece ‘Sınır ihlali’ gerekçesi ile tutuklanmış, personeller ise gemide gözaltında tutulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Gürdoğan, ihracat faaliyetlerini olumsuz etkileyen ve bölgeye ihracat yapan firmaları mağdur eden bu denli sert bir uygulama için Gürcü hükümetinin kati biçimde uyarılması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim