SeaNews Turkey'de yer alan habere göre (http://www.seanews.com.tr ) Gürcistan, geçtiğimiz hafta içerisinde 2 Türk gemisine el koydu, mürettebatı 12 kişiyi "Abhazya'ya gitmekten" tutukladı!

5 kişilik mürettebatı bulunan 72 metre uzunluğundaki Türk Bayraklı IŞIK-3 adlı koster ve 7 kişilik mürettebatı buluna 90 metre uzunluğundaki Ayşe Akansu adlı Türk bayraklı koster,  Poti limanında Gürcistan makamları tarafından tutuklandı.

Işık-3 gemisinin mürettebatına 24 Şubat ve 2 Mart tarihlerinde Abhazya'ya gittikleri için tutuklama kararı verilirken Ayşe Akansu gemisi mürettebatına 13 Ocak ve 25 Ocak tarihlerinde Abjazya'ya gittikleri için tutuklama kararı verildi.

Ayşe Akansu gemisinin mürettebatı Attila Durdağ, Harun Özkan, Ömer Yalnız, Ismail Yozgat, Omer Faruk Erdoğan, Cevat Üstün and Mehmet Özdevin önce tutuklandı daha sonra kişi başı 2 bin dolar kefaletle serbest bırakıldılar. 

IŞIK-3 gemisinin mürettebatı Murat Köroğlu, Özgür Çelik, Mehmet Bilik, Necmi Bulduk ve Kadir Açdar da 2 şer bin dolar kefaletle serbest kaldı.

Mürettebatın kefaletle serbest kalmasına rağmen mahkeme ise sürüyor.  Mahkeme sonunda mürettebatın 2 ile 5 yıl arasında hapisle cezalandırılabilecekleri öğrenildi. 

Gemilerin akıbeti konusunda ise kesin bir veriye şu saate kadar ulaşamadık. Genellikle Gürcüstan gemileri müsadere ediyor. El koyduğu bu gemileri geri almak için donatanları uzun süre uğraşmak zorunda kalıyor. Gürcüler çoklukla bu gemileri satıyorlar.  

 

 

Editör: TE Bilişim