İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesinin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün (25 Ağustos 2015) yapıldı. Toplantıda konuşan Meclis Yönetim Kurulu başkanı Yusuf Öztürk ülke gündemine değinerek artık ekonomi konuşalım, gündemimiz ekonomi olsun istiyoruz dedi.

Yusuf Öztürk:"Ekonominin ana gündem maddesi olduğu bir dönemi bekliyoruz"

DTO İzmir Meclisi Meclis Başkanı Geza Dologh başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinden sonra bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk Ülkenin seçim ortamı ve akabinde olağanüstü bir siyasi döneme girdiğini belirterek 2015 yılı gibi 2016 yılınında kayıp yıl olmasından endişe ettikllerini belirtti. Siyasetteki belirsizliğin hem krizi hemde terörü tetiklediğini anlatan Öztürk  "ekonominin ana gündem maddesi olduğu bir dönemi bekliyoruz" dedi.

Yeni bir kriz geliyor; Bu"Made in China" krizi

Ülke siyasi gündem ve terörle boğuşurken dünyada kriz sinyallerinin çoğaldığını, bütün dünya borsalarının önceki gün çöktüğünü anlatan Öztürk 2008 finansal krizinin bir ekonomik kriz halinde yeniden dünyanın başına çökeceğinin konuşulduğundan sözederek;"Çin önce konut kriziyle sonra hisse balonuyla sarsıldı. Artık herkes Çin ekonomisinin sert düşüş yaşayacağından söz ediyor. Nitekim denizcilik sektöründe de tehlike sinyalleri çoğalıyor. Baltık Kuru Yük Endeksi yaz döneminde tahıl taşımaları ile biraz yükselmişti. Endeks 1222 puanı gördükten sonra dün yine 1000 puanın altına düştü. Denizde çok fazla gemi var. Düşük hurda fiyatları gemilerin hurdaya gidişini de engelliyor. Yük yok, gemiler doldurulamıyor" dedi.

 

Editör: TE Bilişim