Gümrük kapısının açılması ile Çanakkale yat limanına gelen turist Translog belgesini, karaya çıkış iznini rahatlıkla alabilecek.

Yat turizmine gümrük kapısı ivme kazandıracak. Yat Limanında açılacak gümrük kapısı ile deniz yolu ile Çanakkale’ye gelen turist sayısının artması planlanıyor.  
 
Çanakkale Belediyesi yat limanına kurulması planlanan gümrük kapısı ile yatçıların Translog belgesini karaya çıkış iznini rahatlıkla alabilecekleri, yat turizminin hız kazanacağı kaydedildi.  Halen yurtdışından deniz yolu ile gelip Çanakkale’yi ziyaret etmek, yat limanına demirlemek isteyen ziyaretçiler Kepez Limanına uğramadan giriş yapamıyorlardı. Bu nedenle bazı yat sahiplerinin konaklamadan Çanakkale’den ayrıldıkları kaydedildi.
 
Ziyaretçi sayısında da büyük düşüşe neden olan bu gelişmenin ortadan kaldırılması için kordon boyundaki yat limanına gümrük kapısı açılması için çalışmalar hızlandırıldı.  Yakın bir tarihte faaliyete geçecek olan gümrük kapısının açılmasıyla yat limanına gelen turistler buradan giriş ve çıkış işlemlerini yapabilecekler.

Editör: TE Bilişim