Gümrük İskelesi Krizi Çözülüyor

Kilitbahir ve eski Gümrük İskelelerinden yükleme yapan acentelerin yarattığı kriz Valiliğin devreye girmesiyle bir anlamda tatlıya bağlandı.

Çanakkale Boğazında kumanya hizmeti veren bir acente firması Liman Başkanlığı tarafından izin verilmesi halinde Kepez İskelesi yanına acente motor iskelesi kurma amacıyla kolları sıvadı.

Kilitbahir ve eski Gümrük İskelelerinden yükleme yapan acentelerin yarattığı kriz Valiliğin devreye girmesiyle bir anlamda tatlıya bağlandı.Çanakkale’de kamunun kullanımına açık yerde yapılan yükleme boşaltma işlemlerinden duyulan rahatsızlık üzerine oluşan tepkiler nedeniyle kısa süre önce Çanakkale Valiliği nezdinde önemli bir girişim başlatılıp acente motorlarıyla ilgili çözüm önerileri tartışmaya açılmıştı. Yapılan görüşmelerin sonucunda bir firmanın önerisi dikkate alınıp değerlendirmeye uygun bir öneri olarak kabul edildi. Çanakkale Boğazına kumanya hizmeti veren bir acente firması Liman Başkanlığı tarafından izin verilmesi halinde Kepez İskelesi yanına acente motor iskelesi kurma amacıyla kolları sıvadı. Liman Başkanlığının yetki ve sorumluluğunda bulunan iskeleler konusunda yaptırım izninin Ulaştırma ve Bayındırlık İskan Bakanlığı’nı da kapsadığı bildirildi. İki bakanlıktan çıkacak izin ve buna bağlı olarak Kepez Belediye Meclisinin bu projeyi onaylaması halinde acente motorlarının Kepez Liman İşletmesi yanında bulunan bir iskeleden yükleme ve boşaltma işlemi yapacağı, bu çalışmaların iskelede bulunan gümrük yetkililerinin gözetiminde gerçekleşmesinin yasal prosedür açısından da uygun olacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim