Gül'ün hücumbotla Boğaz turu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sahil Güvenlik Komutanlığı için Yonca-Onuk tersanesinin ürettiği hücumbotunu inceledi. Gül, yaptığı incelemenin ardından da hücumbotla İstanbul Boğazı'nda kısa bir tur yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün İstanbul'da Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Thani onuruna TOBB ve DEİK'in verdiği çalışma kahvaltısına katıldı. Kahvaltının ardından Gül, Çırağan Sarayı rıhtımına yanaşan TCSG 313 (kaan 33 sınıfı ONUK MRTP 33) isimli hücumbotu inceledi.

Yonca-Onuk Ortağı Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Yılmaztürk ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekber Onuk, Gül'e botla ilgili bilgi verdi. İncelemelerden sonra botla İstanbul Boğazı'nda kısa bir tur atan Gül, "Böyle bir ürünün tasarım ve üretiminin Türk mühendislerince gerçekleştirilmesinden memnuniyet duydum" dedi.

145 KİLOMETRE HIZ

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Yılmaztürk hücumbotun saatte 148 km hıza çıkabildiğini söyledi. 33 metre uzunluğundaki MRTP 33 tipi bot tersanenin ürettiği en büyük tekne olma özelliğini de taşıyor. Manevra özellikleri çok iyi olan bot, Pakistyan ve Gürcistan'da da kullanılıyor. Yılmaztürk, Cumhurbaşkanına verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, botun maketini de Katar Emrine verdiklerini belirtti

Editör: TE Bilişim