Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 18 Mart 1915'de elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi'nin, "Türk milletinin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan bir destan" olarak, tüm boyutlarıyla tarihe mal olduğunu vurguladı. Çanakkale'nin bir gurur abidesi olduğu kadar bir hüzün abidesi de olduğunu dile getiren Gül, şunları ifade etti:


"Memleketin dört bir yanından gelen gencecik kahramanlar, tek vücut, tek yürek halinde kenetlenerek gösterdikleri direnişle, adeta imkânsızı başarmışlar, kendilerinden kat kat büyük orduları dize getirmişlerdir. Canlarını feda ederek, "Çanakkale Geçilmez' dedirten Çanakkale Şehitleri, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz mısralarında ifade ettiği gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. İnsanüstü bir mücadele sonucu, gerek deniz gerek kara savaşlarında elde edilen zaferler, milletimizin gerçek kudretinin, yeteneğinin, manevi gücünün, bağlılığının yanı sıra, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir."

-"ÇANAKKALE, KARDEŞLİĞİMİZİN VE HİÇBİR GÜCÜN BUNA ZARAR VEREMEYECEĞİNİN KANITI"-


Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de, kara savaşlarının zaferle sonuçlanmasında oynadığı rolle tarihe geçtiğine dikkat çeken Gül, şunları ekledi:


"Farklı milletlere mensup insanların koyun koyuna yattığı Çanakkale aynı zamanda, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa anlatan bir ibret abidesidir. Çanakkale Zaferi, milletimizi bugünlere ulaştıran şanlı yürüyüşün yolunu açarken, içinden geçilen zor dönemde insanımıza moral ve güven kazandırmış, büyük umut aşılamıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, özverileriyle milletimize mal olmuşlardır. Türk milleti şehitlerine, gazilerine ve ailelerine daima özel bir değer vermiş, onlara sahip çıkmayı en önemli sorumluluğu bilmiştir. Bu anlamlı günde ifade etmek isterim ki; Çanakkale'de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır. Bu şuur ve ruh, Türkiye'nin mutlu, huzurlu, müreffeh, en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak gelişmesi sürecinde en önemli dayanağımız olacaktır. Parlak geçmişimizin de işaret ettiği gibi, Türkiye'yi çok daha güzel yarınların beklediğine yürekten inanıyorum. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Editör: TE Bilişim