Guinnes Rekorlar kitabı'na girmek için KKTC'den Suriye'ye kulaç atan milli yüzücü, kaptanın şaşkınlığının kurbanı oldu. Suriyeli Firas Mouala, kendisine kılavuzluk yapan kaptan rotasını şaşırınca Suriye'nin Lazkiye şehri yerine Turkiye'ye doğru yüzmeye başladı. Lazkiye yerine İskenderun'a çıkacağını anlayan Mouala, 36 saat boyunca yüzdükten sonra denemesini yarıda kesmek zorunda kaldı.

Yüzücü rekor kıramasa da kaptanın şaşkınlık dalında "Guinness" lik performans sergilediği deneme, El Cezire Sport tarafından canlı olarak yayımland

Suriyeli kaptan, sonu hüsranla biten denemenin başlangıcına da damgasını vurmuştu. 110 kilometre yüzmeyi hedefleyen Mouala`nın "Kıbrıs'tan Lazkiye'ye Avrupa'yı Asya'ya bağlama" sloganlı turu, salı günü saat 03.00`de Zafer Burnu`nda başlayacaktı. Ancak Gazimağosa'ndan yola çıkan kaptan bir türlü burnu bulamayınca, deneme saat 07.15`te başlayabildi. Nihayet yola çıkıldı, Mouala, KKTC karasuları sınırına kadar milli yüzücü Osman Akkus'la birlikte yüzdü. Ardından Lazkiye'ye doğru tek başına kulaç atmaya başladı.

Ancak önceki gün sabah saatlerine kadar normal seyrinde devam eden deneme, Mouala`ya eşlik eden Suriyeli kaptanın bir kez daha rotayı şaşırması üzerine hüsranla sonuçlandı. Lazkiye yerine İskenderun'a yöneldiğini anlayan Mouala, 36 saat boyunca "boşu boşuna yüzdükten sonra", denizden çıkıp bir gemiyle Suriye'ye dönmek zorunda kaldı. Mouala`nın 15 gün sonra KKTC'ye yeniden gelerek aynı rotayı tekrar yüzmeyi deneyeceği belirtildi.

Kaynak:Radkal

Editör: TE Bilişim