GREENPEACE ÜYELERİ SERBEST BIRAKILDI

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde bulunan termik santralde küresel ısınma değişikliği tehdidine yol açtığı öne sürülen fosil yakıtlarını protesto ettikten sonra ifadeleri alınmak üzere adliyeye götürülen 21 Greenpeace üyesinin serbest çıkarıldığı bildirildi.

Greenpeace Medya İletişim Sorumlusu Melda Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü eylemin ardından savcının talimatı doğrultusunda jandarma tarafından adliyeye götürülen 21 üyenin, ifadelerinin alınmasının ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ve bu kişilere mahkeme süresince yurtdışına çıkma yasağıkonduğunu söyledi.

Bu karara avukatlarının aracılığıyla itiraz edeceklerini belirten Keskin, ''Dün şiddet yanlısı değil, barışçıl bir eylem gerçekleştirdik. Bana göre böyle bir tedbirin alınmasına gerek yoktu'' dedi.

Greenpeace üyesi 21 kişilik grup, dün Çanakkale'nin Çan İlçesi'ndebulunan termik santralde Betist protesto gösterisi yapmış, eylemin ardından bu kişiler, ifadelerinin alınması için adliyeye götürülmüştü.

Kaynak:A.A 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim