Kuzey Denizi'nde gözaltına alınan Türk vatandaşların kimlik bilgileri açıklandı

Kuzey Denizi'nde yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan 9 Türk vatandaşın kimliği açıklandı

Uyuşturucu ticari iddiasıyla gözaltına alınan ve Aberdeen Şeriff Mahkemesi’nde görülen özel duruşmada hakim karşısına çıkarılan zanlılardan yedisinin İstabul, birinin Mersin, diğerinin de Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

SUSMA HAKLARINI KULLANIYORLAR

Mahkemede, Mustafa Ceviz (54), İbrahim Dağ (47), Mümin Şahin (45), Muhammet Seçkin, (26) Ümit Çolakel (38), Kayacan Dalgakıran (63) ve Emin Özmen (50) İstanbul, Abdulkadir Cırık (31) Mersin, 47 yaşındaki Mustafa Güven’in de (47) Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edildi.Gelecek hafta tekrar hakim karşısına çıkarılması beklenen zanlıların gözaltı süresince tutuklu kalmaları devam ederken, susma haklarını kullandıkları kaydedildi.

OPERASYON 23 NİSAN’DA DÜZENLENDİ

İngiliz Kraliyet Donanması’na ait HMS Somerset adlı fırkateyn ve sınır güvenliğine bağlı son model donanımlı bir gemi kaçakçıların içinde bulunduğu Tanzanya bandıralı MV Hamal adlı tekneyi, 23 Nisan sabahı İskoçya’nın Aberdeen şehrinin 160 kilometre açığında tespit etmişti. Aberdaan Limanı’na çekilen gemide sınır güvenlik yetkilileri, İskoçya polisinin de katılımıyla özel arama teknikleri kullanarak zulayı tespit etmiş, İngiliz Ulusal Suç Ajansı (NCA), ele geçen 3 tondan fazla kokainin piyasa değerinin 500 milyon sterlinden fazla olduğu ifade etmişti.Operasyona ilişkin NCA Soruşturma Müfettişi John McGowan da, “Gemide özel eğitimli birimler tarafından yapılan araştırma çok zaman aldı. Ancak, memnun edici sonuçlar aldık. Bu şimdiye kadar ele geçirilen en büyük A sınıfı uyuşturucusuydu” şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim