Gazze halkını yıldırmaya çalışan işgal rejimi balıkçıların avlanmasını da engelliyor. Gazze’yi her yönden kuşatmaya devam eden işgal güçlerinin yılbaşından beri gözaltına aldığı balıkçı sayısı 39’a yükseldi.

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi, İsrail işgal ordusuna bağlı deniz kuvvetlerinin dün 4 Filistinli balıkçıyı daha kaçırmasıyla yılbaşından beri gözaltına alınan balıkçı sayısının 39’a yükseldiğini belirtti.

Merkez, yayınladığı açıklamada işgal ordusunun Gazze’ye daha fazla baskı uygulamak için balıkçılık sektörünü kasten vurduğunu, düzenlediği saldırılarda balıkçıların teknelerini parçaladığını ve kendilerine de ateş açtığını belirterek, işgalcinin bu insanlık dışı uygulaması yüzünden Gazze’deki işsizler ordusuna yeni işsizlerin eklendiğini kaydetti. Merkez devamla, gözaltına alınarak Aşdod limanına götürülen balıkçıların fiziki ve psikolojik işkencelere maruz kaldıklarını, çoğunun şantaj yoluyla İsrail istihbarat birimleriyle çalışmaya zorlandığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, en son dün akşam (17 Haziran Pazar) Gazze açıklarında avlanan dört Gazzeli balıkçının gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, işgal güçlerinin tam bir korsanlık örneği sergilediği belirtildi.

Editör: TE Bilişim