Yazının Tarihi: 31.05.2005.  "Görgüsüz Arap Şeyhleri" başlıklı yazıyla maalesef bir karalama yapılıyor. Bugün aynı karalamaları başkaları için yapanları tanıyın diye yayınlıyoruz.

Yazının yazarının ismi bizde mahfuzdur. 31 Mayıs 2005/DenizHaber.Com (Aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliği de yapan yazarın bu yazısı ve benzer diğer yazı ve haberleri 18 Aralık 2006 Tarihi itibariyle DenizHaber ile ilişiğinin kesilmesiyle ve temiz yayın ilkeleri çerçevesinde yayından kaldırılmıştır. Bu değişiklik "DenizHaber'de Değişim" başlığıyla okuyuculara duyurulmuştur: Bakınız http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=habgst&id=6467)


Görgüsüz Arap Şeyhleri & AKP'ye Oy Vermedim 

--------------------------------------------------------------------------------
 
GÖRGÜSÜZ ARAP ŞEYHLERİ

Zengin Arap Şeyhleri, her sene  yaz aylarında dinlenmek ve  çocuklarına dil eğitimi almaları  sağlamak için Avrupa ülkelerine tatile giderler.

Bundan beş yıl önce Hürriyet Gazetesindeki bir manşet aklıma geldi. Bir Arap şeyhi yaz tatili için gittiği İsviçre’de tatil yapacağı otelde yer kalmadığından dolayı oteli satın almasını haber olarak kullanmıştı.

Haberin detayında ise otelde Resepsiyon memurunun şeyhe yer kalmadığını ve kral dairesinin başka birine kiralandığını söyleyince, Arap Şeyhi bu olaya bozularak; Otelin sahibi ile görüşmek istemiş. otel sahibi Arap Şeyhinin oteli almak istediğini öğrenince, Otel sahibi, otelin satılık olmadığını, ancak değerinin üstünde bir teklife ise hayır diyemeyeceğini ifade etmiş.

Pazarlık sonunda Arap şeyhi 40 milyon dolarlık oteli, 60 milyon dolara satın alarak oteli boşalttırmış.

“Görgüsüz Arap Şeyhi”; her sene tatil yaptığı otelde yer kalmamasından dolayı; Oteli sahibinden normal fiyatının üzerinde satın almış.

Benim aklıma geldi yazdım… Üzerine alınan çekinmeden alsın…

DTO BAŞKANI METİN KALKAVAN

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan geçen haftalarda Sabah Gazetesinden Şelale Kadak ve Para Dergisinden Rahime Baş Uçar’la röportaj yaptı.

Sayın Kalkavan’la bizleri beğenmediğinden midir? Yoksa gazeteci olarak görmediğinden midir?  Maalesef  bizlere beyanat vermiyor. Bizde Sayın Kalkavan’ın edebi sözlerini diğer meslektaşlarımızdan öğreniyoruz.

Metin bey belki kontra sorularla kendisini sıkıntıya sokacağımızı düşünüyor. Tabi ki bilemiyoruz. Ancak Sektörün çatısı konumunda olan Deniz Ticaret Odası Başkanının böyle ayrım yapması pek hoş değil.

Kendisi Şelale Kadak’a verdiği beyanatta yine, yeni inciler döktürmüş.

Tatil yaptığı oteli satın almasından tut, teknesini bağladığı marinayı almasına, Siyasi tercihinden, Denizciler ortak girişim grubuna kadar ilginç ifadeler kullanmış.

Ben en çok Metin Kalkavan’ın siyasi tercihi olan “AKP’ye oy vermedim” sözüne takıldım. Bu sözü tersten okuduğun zaman “DTO’nun eski Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na da oy vermedim” anlamı ortaya çıkıyor.

Tabi ki bir insanın oy vermek veya kime oy vereceğini belirlemek en doğal hakkıdır. Oraya kadar tamam. Ancak Mecliste oluşabilecek bir hükümet revizyonunda Sayın Cengiz Kaptanoğlu’nun Bakan olma şansını ortadan kaldıran ve sıkıntıya sokan bir ifade olduğu da apaçık bir gerçek.

AKP içerisinde Cengiz Kaptanoğlu’nun elini zayıflatan bu ifade niçin ve neden söylendi? Her hür insan gibi, Sayın Metin Kalkavan’da AKP’ye oy vermeyebilir. Bu gayet doğal bir olay. Ancak doğal olmayan bu meseleyi basın önünde dillendirmesidir. İşte ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Yarın hükümette bir revizyon olduğu zaman en güçlü BAKAN olabilecek adaylar arasında görünen Cengiz Kaptanoğlu’na parti içerisinde “Daha Deniz Ticaret Odası Başkanından oy alamamışsınız?” sorusuna muhatap olacağı kesin gibi…

Eğer Sayın Metin Kalkavan; Bu beyanatı art niyetten söylemediyse, dilim varmıyor ama diğeri daha da vahim…

Allah Selamet Versin…

Sevgiler…
 
 

Editör: TE Bilişim