Gökyüzündeki Dev Havalanamadı

Singapur-Sydney seferini yapacak olan, Singapur Havayolları'na ait dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380, yakıt pompasındaki sorun nedeniyle Singapur'dan kalkış yapamadı.

Havayolları sözcüsü Stephen Forshaw yaptığı açıklamada, dev jetin yakıt pompasındaki arıza yüzünden pazartesi gecesi Sydney seferini yapamadığını, uçaktaki sorunun giderilerek dün sefere hazır hale getirildiğini bildirdi.

A380'in yolcuları iki Boeing'le gönderildi

Yakıt pompasındaki sorunun, şubat ayında yine aynı havayollarına ait başka bir A380'in kalkış yapamamasıyla ilgili sorunla benzer olduğunu belirten Forshaw, ancak arıza yapan uçağın ve uçaktaki sorunun aynı olmadığını vurguladı.
Arıza yapan uçağın yolcuları Sydney'e iki Boeing 747 uçağıyla gönderildi.

Ekimden bu yana dördüncü sorun

Bu sorun, dünyanın en büyük yolcu uçaklarının Singapur Havayolları'nda geçen yıl ekim ayında hizmete girmesinden bu yana meydana gelen dördüncü sıkıntı oldu. Ocak ayında A380'i iten çekicinin bağlantısının kopmasıyla uçak pistte kaymış, şubat ayında yine yakıt pompasındaki sorun yüzünden bir A380 havalanamamış ve bu ayın başında da Sydney'de frenlerden kaynaklanan sorun nedeniyle diğer bir A380 kalkamamıştı.

Şu anda bir tek Singapur Havayolları'nda var

Şu anda A380 jumbo jet ile dünyada hizmet veren tek havayolu şirketi olan Singapur Havayolları, A380 ile Singapur-Sydney arasında düzenli seferler yaparken, geçen hafta ilk defa Londra'ya uçmuştu. Filosunda 3 adet A380 bulunan şirket, bu uçaklardan 16 adet daha alacak.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin uluslararası havayolu şirketi Emirates ise ağustos ayında teslim alacağı A380 ile bu uçaklara sahip ikinci havayolu şirketi olacak. İngiliz havayolları şirketi British Airways'in 12 adet A380 siparişini 2012, Virgin Atlantic Havayolları'nın ise 6 adet A380 uçağı siparişini 2013 yılında teslim alması bekleniyor.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim