Gökkuşağı Savaşçısı İstanbul’da

Yeni nesil çevre dostu gemileriyle dikkat çeken İDO, “Akdeniz’i Koruyoruz” kampanyasını yürütmek üzere yola çıkan örgütün efsane gemisi (Rainbow Warrior) Gökkuşağı Savaşçısı’nı İstanbul’da ağırlıyor. Akdeniz turu öncesinde İstanbul’a demir atacak olan Gökkuşağı Savaşçısı, 6- 9 Eylül 2009 tarihlerinde İDO Beşiktaş İskelesi’nde, Fotoğrafçı Aytunç Akad’ ın “Denizin Tanıkları” Fotoğraf Sergisi’ni çevre dostlarının beğenisine sunuyor.

İstanbul'un deniz ulaşımına yaptığı yatırımların yanı sıra kentin kültür sanat yaşamına desteğini sürdüren İDO, Greenpeace’in çevre hareketlerinin efsane gemisi (Rainbow Warrior) Gökkuşağı Savaşçısı’na, Akdeniz turu öncesinde bu yıl da İDO Beşiktaş Deniz Otobüsü İskelesi’nde ev sahipliği yapıyor.

 “Akdeniz’i Koruyoruz” kampanyası kapsamında, türü yok olmak üzere olan orkinosların avlanmasına ve deniz koruma alanlarına dikkat çekmek üzere Akdeniz’e açılacak olan Gökkuşağı Savaşçısı, tur öncesinde, Fotoğrafçı Aytunç Akad’ın “Denizin Tanıkları” Fotoğraf Sergisi’ni ilk olarak İstanbul’da çevre dostlarının beğenisine sunuyor.

Greenpeace, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’deki yerel balıkçıların hikayelerinin çarpıcı karelerle yansıtıldığı “Denizin Tanıkları” Fotoğraf Sergisi ile Türkiye'deki kirlenme, aşırı ve yasadışı avlanma gibi nedenlerden ötürü yok olan deniz zenginliklerine ve bu durumdan en fazla etkilenen yerel balıkçıların sorunlarına dikkat çekmeyi hedefliyor.

İstanbul’da kalacağı 3 gün süresince ziyarete açık olacak Gökkuşağı Savaşçısı, Akdeniz turu kapsamında, deniz koruma alanlarına ilişkin bilimsel araştırmalar da yürütecek.

Greenpeace’in efsane gemisi Gökkuşağı Savaşçısı geçen yıl da, iklim değişikliği ve tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla çıktığı Avrupa turu kapmasında yine İDO’nun evsahipliğinde halka açık etkinlikler düzenlemişti; “Güneş enerjisiyle çalışan Cafe” gibi gençlerde çevre bilinci yaratmaya dönük etkinlikler büyük ilgi görmüştü.

Editör: TE Bilişim