Gökhan Karakaş'a "Denizle Dost” Ödülü

Türk Balıkadamlar Spor Kulübü'nün her yıl düzenlediği 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’nde “Denizle Dost” ödülü Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş’a verildi.

Dünyanın ilk su altı kulüpleri arasında bulunan Türk Balıkadamlar Spor Kulübü'nün her yıl düzenlediği 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’nde “Denizle Dost” ödülü Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş’a verildi. Marmara Denizi’nin halen yaşadığına dikkat çekmek ve korunması için harekete geçilmesinin amaçlandığı 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali, bu yıl Kadıköy Belediyesi, Huntsman Pürsan Chemicals, Çimsa ve Enerjisa'nın sponsorluğunda gerçekleşiyor.

4-13 Eylül 2015 tarihleri arasında Tarihi Haydarpaşa Gar’da düzenlenecek festival geçen yıl kaybettiğimiz Türkiye’nin denizlerinin korunması için araştırmalar yapan Kemal Gökhan Türe'ye ithaf edildi. Marmara Denizi’nin korunması için çabalayan ve denize duyarlı çalışmalarıyla tanınan 2 kişiye verilen “Denizle Dost” ödüllerinden biri Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş’ın oldu.

Yaptığı deniz yaşamına ve ekosisteme duyarlı haberlerle Türk balıkadamlar Spor Kulübü’nün dikkatini çeken Karakaş’la birlikte İstanbul Prens Adaları’nın korunması için çabalayan Serco Ekşiyan’da ödüle layık görüldü. Serco Ekşiyan’da adaların derinliklerinde hayalet ağların çıkartılması ve deniz ekosisteminin devam etmesi için canlı yaşamının korunması yönünde çalışmalar yapıyor.

Editör: TE Bilişim