Sabiha Gökcen Uçak Bakım Merkezi Oluyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu trafiğinin artmasının yanı sıra uçak bakım merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Mart ayında bitmesi planlanan myTECHNIC’in ardından THY Teknik de uçak bakım merkezi kuruyor.
Yeni havalimanında arazi sıkıntısı olmadığı için yatırım yapmak isteyen havacılık firmaları Sabiha Gökçen’i tercih ediyor. İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi’nin (İTEP) en önemli parçalarından biri olan myTECHNIC, ACT Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çizmeci ve Onur Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana ile Amerikan yatırım kuruluşu HBK Investments ortaklığından oluşuyor. Toplam 55 milyon dolarlık yatırımla oluşturulan myTECHNIC, uçak bakımı ve onarımı konusunda faaliyet gösterecek. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda Mart 2007’de temeli atılan proje tamamlandığında, aynı anda 8 adet küçük gövdeli veya 4 büyük gövdeli uçağın bakım ve onarımı yapılabilecek.

THY ’nin gözü HABOM’da

Özel firmaların yatırım kararının ardından THY Teknik A.Ş, Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi’nin (HABOM) yapımına hız verdi. MyTechnic’in açılışının yapılacağı mayıs ayında temeli atılacak olan HABOM bittiğinde THY Teknik’i dünyada sayılı şirketlerin arasına sokacak. THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir, “HABOM bir çatı. Proje bittiğinde uçaklarımızın ağır bakımlarını HABOM’da, hafif bakımlarını da Atatürk Havalimanı’nda hangarlarda yapacağız” dedi.

Sabah

Editör: TE Bilişim