Gökçeada'yı Trolcüler Elektriksiz Bırakmış

Gökçeada’yı bir hafta karanlıkta bırakan enerji kablosundaki zedelenmeye Ege’de avlanan trolcülerin neden olduğu kesinleşti.

40 metre derinlikten çıkarılan kabloların etrafındaki trol ağları ve kablo üzerinde trol teknelerine ait çapa izlerinin bulunduğu saptandı.
Arızanın biran önce giderilmesi için GESTAŞ yöneticilerinin fırtınalı havaya rağmen büyük risk alarak vinci, zorlu yolculukla adaya ulaştırdığı ortaya çıktı.
Gökçeada’da enerji kesintisine yol açan çapa muamması çözüldü. Adalıları bir hafta elektriksiz bırakan enerji kesintisine Gökçeada açıklarında trol çeken teknelerin neden olduğu belirlendi.40 metre derinlikten çıkarılan kabloların etrafındaki trol ağları ve kablo üzerinde trol teknelerine ait çapa izlerinin bulunduğu saptandı. Zedelenen kabloların su yüzeyine çıkarıldığı zaman ortaya çıkan korkunç gerçek herkesi şaşırttı. Daha önce enerji kablosuna gemi çapası yada Karadeniz’e açılan petrol platformunu çeken kurtarma botlarının attığı çapanın zarar verdiği iddia edilirken kurtarma çalışmalarına katılan bir üst düzey yetkili “Kabloya zarar veren trolcüler” dedi.

GESTAŞ risk almış
Arızanın biran önce giderilmesi için GESTAŞ yöneticilerinin fırtınalı havaya rağmen büyük risk alarak vinci zorlu yolculukla adaya ulaştırdığı ortaya çıktı.Hava muhalefetinden dolayı kimsenin ulaşamadığı adaya Kepez’den kaldırılan arabalı vapur ile taşınan vinç ve TEDAŞ teknik ekibiyle ekipmanlarının bölgeye ulaştırılırken gemi kaptanının dev dalgaları aşarak adaya ulaştığı bildirildi. GESTAŞ’ın aldığı bu risk takdirle karşılandı.

Editör: TE Bilişim