"Gofer B" Foça'da Karaya Oturdu!

İzmir'in Foça İlçesine bağlı Yeni Foça beldesi açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle demiri tarayan kuru yük gemisi kıyıya sürüklenerek, ramadan burnu mevkiinde  karaya oturdu.

Alınan bilgiye göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olan şiddetli fırtına  nedeniyle Yeni Foça beldesi açıklarında uzun süredir demirli bulunan Panama bayraklı 2965 gross tonluk ''Gofer B'' adlı kuru  yük gemisi'nin demiri tarayarak kıyıya sürüklenmeye başladı.

Gemi yaklaşık bir mil mesafede sürüklendikten sonra kıyıya çok yakın bir mesafede  karaya oturdu.

Geminin mürettebatsız olduğu,üzerinde her hangi bir  yük bulunmadığı,batma tehlikesinin olmadığı ve   haziran ayından bu yana hacizli olması nedeniyle Yeni Foça açıklarında demirli vaziyette beklediği öğrenildi.

Bağlı bulunduğu şirketin talep etmesi halinde gemi'nin Aliağa  liman başkanlığı tarafından römorkör yardımıyla  açığa çekilebileceği bildirildi.

Yeni Foça açıklarında üzerinde haciz bulunduğu için  mürettebatsız olarak bir çok  gemi'nin uzun süredir terk edilmiş bir şekilde bekletildiğini iddia eden yöre balıkçıları,"Bu gemilere biz hayalet gemi diyoruz.Bu gemilerin üzerinde nöbetçi kalmıyor.Geceleri üzerinde herhangi bir ışık yanmayan bu gemiler adeta olabilesi kazalara davetiye çıkarıyor. Karaya oturan geminin de içinde bir nöbetçi bulunmuş olsaydı bugün böyle bir durum söz konusu olmazdı.Neyseki karaya oturdu.Batmış olsaydı ciddi bir çevre kirliliği ile karşı karşıya kalabilirdik" diyerek yetkililere önlem alınması yönünde çağrıda bulundu.


KONUYLA İLGİLİ HABERİMİZ: GOFER B GEMİSİNDEN İMDAT ÇIĞLIĞI!

Editör: TE Bilişim