Sahil Güvenlik Komutanlığı, Aydın’ın Didim ilçesi Mavişehir açıklarında bir teknenin batması sonucu 25 göçmenin öldüğü, 15 göçmenin kurtarıldığı olayla ilgili fotoğraf ve görüntüler basınla paylaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir helikopterden çekilen görüntülerde teknede bulunan 15 düzensiz göçmenin kurtarılması için yapılan çalışmalar yer alıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “06 Mart 2016 tarihinde saat 11.55'de, Didim/Aydın Mavişehir önlerinde içerisinde düzensiz göçmen olan bir teknenin battığı ve denizde çok sayıda göçmen olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye derhal 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri sevk edilmiştir. Bölgede yarı batık vaziyette ahşap bir tekne ve suda insanlar olduğu tespit edilmiş, yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 15 düzensiz göçmen (12 erkek, 2 kadın, 1 erkek çocuk) sağ olarak kurtarılmış, 25 düzensiz göçmenin cansız bedenine (11 kadın, 4 erkek, 7 erkek çocuk, 3 kız çocuk) ulaşılmıştır. Arama kurtarma çalışmalarına bölgede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 helikopter ile destek sağlanmıştır. Kayıp olduğu değerlendirilen düzensiz göçmenlerin bulunması maksadıyla arama kurtarma çalışmalarına
devam edilmektedir.” denildi. Cihan
Kaynak: cha