Göçmen Kuşlar, Tuzla'ya Erken Geldi

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Tuzla Sulak Alanı, farklı türlerden kuşları 15 gün erken ağırlamaya başladı.

Havaların soğumasıyla birlikte, farklı türlerden kuş sürüleri de Milas-Bodrum kara yolunda bulunan Tuzla Sulak alanına geliyor.

Bölgeye gelen kuş gözlemcileri, Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki 4 önemli kuş yolundan 2'sinin geçtiği Türkiye'de göçmen kuşlar için önemli sulak alanlardan biri olan Tuzla Sulak Alanı'nın göçmen kuşlar için önemli bir merkez olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
 
''Her yıl 260 kuş türü Tuzla Sulak Alanı'nı ziyaret ediyor. Bu sene havaların Avrupa'da erken soğuması nedeniyle kuşlar Türkiye'ye geçen yıla göre erken gelmeye başladı. Sulak alanı ziyaret eden kuşlar arasında çoğunluğu, balıkçıl, flamingo ve ördekler oluşturuyor. Dünyada yaklaşık 3 bin tane kalan Dalmaçya cinsi penguenlerin 140'ı Tuzla Sulak Alanı'nda yaşıyor. Geçen yıl burada 50 Dalmaçya cinsi penguen varken, bu yıl penguenlerin sayısı 140'a çıktı.''

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise Tuzla Sulak Alanı'nın, ekolojik ve doğal yapının korunması için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Tuzla Sulak Alanı'ndaki kuş varlığının korunması açısından av yasağını getirdik. Sulak alanda bulunan kuş gözlem evini sivil toplum örgütlerinin kullanımı için tahsis edeceğiz, bu konuda bazı gelişmeleri bekliyoruz.''

Boğaziçi köyü sınırları içinde bulunan ve sulak alan ilan edilen Tuzla Sulak Alanı'nda yaşayan flamingolar ve beyaz balıkçılları görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, bölgeyi ziyaret ediyorlar. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim