GÖCEK'TE İSYAN DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Göcek Beldesi Belediye Başkanı Recep Şatır, beldedeki Yavansu, Bedri Rahmi, Ayten koyları ve Kapıdağı Yarımadası’nın Çevre ve Orman Bakanlığı’nca ihale yoluyla kiraya verileceğini ileri sürdü.

Şatır, Göcek koylarına dünyanın dört bir yanından teknelerle gelen turistlerin sakinlik ve doğal güzellik istediğini kaydetti. Kiralanma yoluyla koyların “yok edilme” sürecinin hızlandırıldığını iddia eden Şatır, “Koyların teker teker elden çıkarılması, doğallığına ve turizme büyük zarar verebilir. Göcek, yat turizmiyle ünlü. Bir turist, beş yıldızlı otelde bir hafta her şey dahil 500-600 dolara kalıyor. Bir guletin günlük kirasıysa 2-3 bin dolardan başlıyor. Bu koylar turizme açılacaksa, yollar açılıp insanla dolacaksa, yat turizmi biter. Ayrıca sirkülasyonun az olduğu, 4 marinanın bulunduğu Göcek Körfezi, yeni bir marinayı kaldırmaz, kirlilik sorunu başlar. Bu da Göcek’in sonu olur.”

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de “Göcek’te Klasbahis iddia edildiği gibi koyların ihaleyle kiraya verilmesi söz konusu değil” dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim