Vali Altıparmak "koylar Koruma Altına Alınacak"

Fethiye'nin Göcek Beldesi Koyları'na mini arıtma tesisleri kurulacağını belirten Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, bu tesislerin ücretsiz atık alabileceğini açıkladı.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Denizcilik Lisesi ve Göcek Koyları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Altıparmak, Göcek Koyları'ndaki kirlenmeyi önlemek için 2010 turizm sezonuna yetişecek projelerinin bulunduğunu söyledi. Altıparmak, Fethiye'nin simgesi haline gelen ve dünyanın pek çok yerinden ziyaretçisi bulunan Göcek Koyları'nın aynı güzellikle geleceğe taşınması için mini arıtma tesislerinin hayata geçirileceğini söyledi.

Vali Altıparmak, ilk etapta Sarsala ve Arıbükü Koylarına bu arıtma tesislerinin kurulacağını belirtti. Teknelerin atıklarını bu tesislere bırakması konusunda ortak bir karar alındığını kaydeden Muğla Valisi, 2010 yaz sezonu öncesinde tesislerin hayata geçirilebileceğini ifade ederek, gerekirse Göcek Koyları'nın korunması için bu hizmettin ücretsiz verilebileceğini açıkladı.

DENİZCİLİK LİSESİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Vali Ahmet Altıparmak, Fethiye Denizcilik Meslek Lisesi ve diğer projeler hakkında bilgiler aldı. Muğla Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Cahit Engin'in 480 öğrenci kapasiteli Denizcilik Meslek Lisesi ile ilgili proje sunmasının ardından Fethiye Deniz Ticaret Odası Meclisi tarafından 600 bin TL kaynak ayrıldığını da öğrenen Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, projeyi çok beğendiğini ifade etti. Projenin Türkiye'ye örnek olacağını tekrarlayan Vali Altıparmak "Bu projeyi biraz bekledik ama şimdi görüyorum ki beklediğimize değmiş. Ortaya örnek bir eser çıkacak" dedi.

 

Editör: TE Bilişim