Açılışa Denizcilik Müsteşarlığı Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Aytaç, Denizcilik Müsteşarlığı Ege Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır,Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal,Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz,Fethiye Ticaret Odası başkanı Akif Arıcan ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna;''Akdeniz yatçılığında Avrupada'da marka haline gelmeye başlayan, yat turizminin yanı sıra fuar kongre turizminde var olan değerlerini katan Göcek, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin bir çok köşesinde yaşayan binlerce kişinin teknelerine barınma mkânı sunuyor. Bu gibi nedenlerle her gün daha da artan tekne ekipmanları ve aksesuarları ihtiyaçları büyüyor. Göcek Boat Expo bu sorunu çözmek amacıyla ihtiyaç sahiplerini bu fuarda ağırlamayı amaçlıyor.''dedi


Göcekte fuarcılığın ilklerine Göcek Boat Expo fuarıyla adım attıklarını belirten Şatır;''Dünyada fuarcılığın ulaştığı boyuta bakıldığında her yıl ortalama 120 ülkede alt sektörler dahil yaklaşık 250 farklı sektörde 9bin civarında fuar düzenlenmektedir. Bu fuarın ülke ekonomilerine önemli katkı sağlamaktadır. Göcek'te 2.kez düzenlenen Göcek Boat Expo fuarı tekenelerin yaza hazırlandığı ve yat tutkunlarının Göcek'e ilgi gösterdikleri bu dönemde Göcek Belediyesi olarak fuara verdiğimiz destekle beldemizin ve katılımcıların bu organizasyonda geri dönüşüm elde etmeleri bizi memnun edecektir.''dedi.

Muhteşem “SAMBA PERKÜSYON” Gösterisi

2.Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı açılışından önce Samba Perküsyon performans gösterisi Göcek meydanında ve açılış anında Latin müziğinin büyülü etkisi ile katılımcıları, ziyaretçileri ve tüm Göceklileri eğlendirdi.

Editör: TE Bilişim