TMMOB İzmir il Koordinasyon Kurulu adına bir açıklama yapılarak "Oda başkanımızın yanındayız" denildi.

DenizHaber.Com'a gelen duyuru şöyle:

"Gemi Mühendisleri odamız uzmanlık alanına giren bir konuda yaptığı açıklama ile Kamusal Görevini yerine getirmektedir. Bu nedenle Oda Başkanımızın şahsına yönelik olarak yapılan beyanatlar demokrasi kurallarına uygun değildir, kabul etmiyoruz.
Bilindiği üzere İzmir Büyük Şehir Belediyesi 15 adet gemi alımı ile ilgili olarak ihaleye çıkmış, geçtiğimiz gün içerisinde de ihale belirli bir süre ertelenmişti. Erteleme haberlerinin basın organlarında yer almasıyla birlikte ihale şartnamesine ilişkin değerlendirmeler de basına yansımıştır.
Konuyla ilgili olarak uzman odamız Gemi Mühendisleri Odası da ihale şartnamesine ilişkin görüşlerini ve kaygılarını basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştır.
Kamusal bir görevi yerine getirmekten başka bir amaç taşımayan bu açıklama nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının, Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanımızın şahsına yönelik olarak küçük düşürücü ve karalayıcı beyanatları bir televizyon kanalında ve yazılı basında yer almıştır.
Öncelikle TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak, Gemi Mühendisleri Odamızın İBB'nin Gemi ihalesi nedeniyle hazırlamış olduğu rapor ve basın açıklamasında anılan ihaleye ilişkin olarak belirtilen görüş ve kaygılara katıldığımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Bununla birlikte Kentimiz için önemli bir yatırım hakkında uzman odamızın görüş belirtmesi en temel demokrasi kuralı ve meslek odamızın anayasal bir görevidir.  Kentin yöneticileri belirtilen görüşlere katılmayabilir ancak bu kaygılara daha önce olduğu gibi saygı duymalı, çalışmalarında dikkate almalıdır. Yapılan eleştiriler, açıklanan görüşler karşısında Oda başkanlarının şahsına yönelik, suçlayıcı, küçük düşürücü açıklamada bulunmak en temel demokrasi kuralını hiçe saymaktır bu kabul edilemez. Gemi Mühendisleri Odamızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."

Editör: TE Bilişim