Global Liman İşletmeleri, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR EurasiaRating tarafından yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirildi ve uzun vadeli yabanci para notunda, Turkiye'nin ülke notu tavanının üzerinde bir puan alarak ülkemizde bunu başaran iki şirketten biri oldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR EurasiaRating, Global Liman İşletmeleri A.Ş.'yi yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notunu "A - (Trk)", görünümünü ise "Stabil" olarak belirledi. Global Yatırım Holding iştiraklerinden olan Global Liman İşletmeleri, JCR tarafından cruise gemilerine ve yolcularına sağladığı servis ile sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak değerlendirildi.

İşletmesini yaptığı Kuşadası Limanı, Bodrum Yolcu Limanı ve Port Akdeniz (Antalya Limanı) limanlarının coğrafi olarak monopol bir yapı sergilemeleri ve Global Liman İşletmeleri'nin artan oranda gelir yaratma kapasitesi yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten JCR, Global Liman İşletmeleri'nin uzun vadeli yabancı para notunu BB+ olarak belirledi. Çin ve Amerika gibi dünya ekonomisinin lokomotifi olan ülkelerle birlikte çalışması sayesinde, uzun vadeli yabancı para notunda, Türkiye'nin ülke notu tavanının üzerinde bir puan alan Global Liman İşletmeleri, Türkiye'de bunu başaran tek banka dışı şirket olmuştur.

·Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para : BB + / (Stabil Görünüm)
·Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu : BB / (Stabil Görünüm)
·Uzun Vadeli Ulusal Notu : A- (Trk) / (Stabil Görünüm)
·Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para : B / (Stabil Görünüm)
·Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu : B / (Stabil Görünüm)
·Kısa Vadeli Ulusal Notu : A-1+ (Trk) / (Stabil Görünüm)
·Desteklenme Notu : 3
·Ortaklardan Bağımsızlık Notu : B

Editör: TE Bilişim