Mehmet Kutman'ın sahibi olduğu  Global Yatırım Holding, İsrailli Sami Ofer ortaklığı ile 2005'te kazandığı ancak ihalesi 2006'da Danıştay tarafından iptal edilen Galataport'a olan ilgisini sürdürüyor.

Galataport, "Salıpazarı Liman Sahası" olarak 30 yıl süreyle tekrar ihaleye çıkarıldı. "İşletme hakkının devri" yöntemiyle özelleştirilecek Salıpazarı Liman Sahası'na yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcı ve fonun ilgi göstermesi bekleniyor. Pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihale için son teklif verme süresi 30 Nisan 2013 olarak belirlenirken, Global Yatırım Holding de ihale şartnamesini aldı.

Global Liman İşletmeleri CEO'su Saygın Narin, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, "içinde liman olan gayrimenkul ve kentsel dönüşüm projesi" olarak nitelendirdiği Salıpazarı Liman Sahası ihalesi ile ilgilendiklerini ifade ederken, ortaklarla görüşme aşamasında olduklarını söyledi. Narin, "İhaleye holding olarak tek başımıza da, teklifimize değer katacağını düşündüğümüz, kentsel dönüşüm konusunda tecrübesi olan yerli veya yabancı ortaklarla da girebiliriz. Bu ortak inşaatçı değil, gayrimenkul fonu ya da firması olabilir" dedi.

İmar planının çıktığını, kültürel ve turistik olan bölgede çoğu binanın koruma altında bulunduğunu ifade eden Narin, projenin, Karaköy'deki Türkiye Denizcilik İşletmeleri binasında başlayıp Mimar Sinan Üniversitesi'nde bittiğini, proje içerisinde yapılacak binaların yükseklik olarak Mimar Sinan Üniversitesi'ni geçmeyeceğini anlattı.

Cruise açısından büyük bir potansiyeli bulunan İstanbul'da altyapının daha fazla gemi çekmeye uygun olmadığını, ancak kentin daha fazla cruise gemisi hak ettiğini belirten Narin, "İstanbul'a sadece Galataport yetmez" dedi.

Editör: TE Bilişim