Global, Bodrum limanını alıyor

Global Yatırım Holding A.Ş'nin iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş, Bodrum Yolcu Limanı'nın yüzde 60'ını almak için sözleşme imzaladı.

Global Yatırım Holding A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş (alıcı) ile ERS İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Selahattin Uzun ve Şaziye Gündüz (satıcılar) arasında; satıcıların Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş.'nin sermayesinde sahip oldukları hisselerin tamamı olan ve şirketin sermayesinin yüzde 60'ını temsil eden hisselerin alıcı tarafından devralınmasına ilişkin ''hisse alım satım sözleşmesi'' imzalandığı duyuruldu.

Açıklamada, söz konusu hisse devrinin, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü başta olmak üzere diğer izin makamlarından gerekli izinlerin alınması ve sair ön şartların yerine getirilmesini müteakiben tamamlanacağı kaydedildi.

Global Yatırım Holdingten İMKB'ye yapılan başka bir açıklamada, Global Liman İşletmelerinin, Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş.'nin yüzde 60'ı için 10 milyon YTL ödeyeceği bildirildi.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim