Genelkurmay Başkanlığı, Samsun-Ceyhan ile Trans-Trakya Petrol Boru Hattı Projeleri'ne farklı tarihlerde olumlu görüş bildirdiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan açıklamada, dünkü bir gazete haberinde, "Genelkurmay Başkanlığı'nın Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi için görüş isteyen hükümete, milli ekonomi için daha faydalı olacağı gerekçesiyle Trans-Trakya Projesi'ni tavsiye ettiği, ancak Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşüne rağmen Hükümetin Trans-Trakya Projesi yerine Samsun-Ceyhan Projesini hayata geçirmeyi tercih ettiği" iddialarının yer aldığı belirtildi. Söz konusu haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 6326 sayılı Petrol Kanunu'nun 24/1nci maddesi gereğince, 'Ham Petrol Boru Hattı Belge' talebinde bulunan şirketlere belge vermeden önce ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'ndan da yazılı görüş istemektedir. Bu kapsamda, Genelkurmay Başkanlığı'nca her iki hatta ait belge taleplerine istinaden Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne farklı tarihlerde olumlu görüş bildirilmiştir."
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim