Girne ile Alanya arası seferlere ilgi büyük 
 
Girne ile Taşucu arasındaki seferlerde günde yaklaşık 250-300 kişi seyahat ederken, sadece yaz döneminde faaliyet gösteren Girne ile Alanya arasındaki seferlerde ise yaklaşık 90-120 kişi seyahat ediyor.

Girne ile Taşucu arasında yaz döneminde yapılan gemi seferlerinde günde ortalama 250-300 kişi seyahat ediyor. Girne Liman Başkanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre, yaz aylarında gemi seferlerine ilgi artıyor, kış aylarında ise azalıyor. Girne ile Taşucu arasında yolcu taşıyan deniz otobüslerinin gidiş dönüş bilet fiyatları yaklaşık 115 TL iken Girne ile Alanya arasında yolcu taşıyan deniz otobüslerinin gidiş dönüş bilet fiyatı ise yaklaşık 128 TL.Girne Taşucu arasında haftanın her günü seferler yapılırken, Girne ile Alanya arasında ise haftada iki sefer yapılıyor.

DENİZ OTOBÜSÜ

Ülkede, Türkiye’ye sefer yapan Fergün Denizcilik ve Akgünler Denizcilik isimli iki denizcilik şirketi bulunuyor.

Her iki şirket de deniz otobüsü ve feribot seferleri düzenliyor. Haftanın her günü Girne-Taşucu-Girne arasında deniz otobüsü seferleri bulunurken, Girne ile Alanya arasında seferler haftada iki kez yapılıyor. Girne-Alanya seferi Çarşamba ve Pazar yapılırken, Alanya-Girne seferi ise Pazartesi ve Perşembe günleri yapılıyor. Girne-Taşucu-Girne arasında sefer yapan deniz otobüsü bilet fiyatları tek yöne yaklaşık 69 TL iken, gidiş dönüş bilet fiyatları ise yaklaşık 115 TL.
 

 

Editör: TE Bilişim