Mersin’in Anamur ilçesinde, yıllar önce kısa bir süre devam eden Anamur–Girne arası deniz otobüsü seferleri, Nisan ayında yeniden başlayacak.

Anamur Belediye Başkanı M.Suphi Alp, Mahalli Hizmetler Derneği’nin Kıbrıs Girne’de düzenlediği yeni belediye yasası uyum seminerine katılmak üzere gittiği Kıbrıs gezisinden, deniz otobüsü seferleriyle ilgili görüşmeler yaparak döndü. Belediye Başkanı M.Suphi Alp, yaptığı basın toplantısında Anamur–Girne arası feribot seferlerinin nisan ayında yeniden başlatılacağı müjdesini verdi.

Fergün Denizcilik şirketi ve Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ile bu konuda görüşmeler yaptığını ifade eden Alp, Fergün Denizcilik şirketi sahiplerinden Fehim Küçük’ün, “Anamur– Girne arası feribot seferlerini başlatmak için Casinoslot elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kendi otellerimizdeki turistlere de bu vesile ile Anamur’u gezdirme imkanı doğar.” dediğini kaydetti.

Anamur –Girne arası deniz otobüsü seferlerinin geçtiğimiz yıllarda kısa bir süre gerçekleştiğini, ama hep bürokrasiye takıldığı için devam etmediğini kaydeden Anamur Belediye Başkanı Suphi Alp, feribot seferlerinin bu sefer sürekli olmasını amaçladıklarını söyledi. Başkan Alp, “Söz konusu deniz otobüsünün 180 kişilik yolcu kapasitesiyle haftanın iki günü sefer yapması düşünülüyor.

Bu durum hem turizmi hareketlendirir hem de deniz otobüsüyle Anamur’dan Kıbrıs’a tarım ürünleri pazarlanır. Dolayısı ile hem üretici, hem turizmci kazanacak.” dedi. Belediye olarak söz konusu şirkete gereken kolaylığı sağlayıp, şirketin Anamur’a daha büyük yatırımlar yapmasını sağlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı M. Suphi Alp, “Kaymakamımızla da gerekli görüşmeleri yapıp, bürokrasi konusunda kolaylıklar sağlanması hususunda güvence aldık.” diye konuştu.

Haber: Zaman Gazetesi 23.02.2005 Hasan Dölek Mersin

Grafik: DenizHaber.Com



Editör: TE Bilişim