GESAD’ın ev sahipliğinde Sea Europe Kongresi öncesinde iftar yemeği

GESAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Sea Europe Kongresi öncesinde organize edilen iftar yemeğine,İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, GESAD Başkanı Ziya Gökalp ve Sea Europe Başkanı ve üyeler katıldı.

Avrupa Gemi İnşa ve Deniz Teçhizatçıları Sea Europe Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı için İstanbul’a gelen Avrupalı denizcilik şirketi temsilcileri Ortaköy Feriye Restoran’da iftar yemeğinde buluştular. Yemek öncesinde Semah ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

‘Türkiye güçlü bir ülke’

Toplantıda bir konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, özelikle Türkiye ve İstanbul’un güzelliğine vurgu yaparak, Sea Europe üyelerinin İstanbul’a daha sık gelmesi için davette bulundu. Kalkavan ‘Gördüğünüz gibi bu ülke ve bu şehir dünyanın en iyilerinden biri ve bu ülkenin yaşadığı pek çok zorluklar var. Yarın endüstri ve ekonomik durumlar ile ilgili çokça konuşacağız. Ama bu akşam mesajım hanımlara olacak. Sadece üç saatlik bir uçuşla ülkemize gelin. Burada pek çok eğlenceli şeyler yapabilirsiniz ve ülke ekonomimize katkı sağlayabilirsiniz. Burası dünyadaki en fantastic yerlerden biridir. Sonbahar burada yılın en güzel zamanıdır’ dedi. Türkiye’nin yaşadığı pek çok ekonomik ve siyasi sorundan daha güçlü çıktığının altını çizen Metin Kalkavan ‘Ülkemizde pek çok zorluk yaşanıyor ama her ne kadar ekonomik ya da politik krizler olursa olsun,biz bu durumlardan daha güçlü çıkmayı başarabiliyoruz. Evet bir takım krizler yaşıyoruz ancak bu durumlar bizim için gayet normal” diye konuştu.

GESAD Başkanı Ziya Gökalp ise Genel Kurul için Türkiye’ye gelen Sea Europe üyelerine hitaben bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Konuşmasına Avrupa’nın dört bir yanından gelen Sea Europe üyelerine teşekkür eden Gökalp . “Öncelikle davetimizi kabul edip binlerce kilometre uzaklardan ülkemize geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. GESAD Türk ve Avrupa denizcilik endüstrisinin üyesi siz değerli meslektaşlarımızı ülkemizde konuk etmek bizim için büyük onurdur’ diyerek Sea Europe üyelerini selamladı. Beş yıl önce İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliği ile organize Sea Europe Genel Kurulu’nu da hatırlatan Ziya Gökalp. “Bundan 5 yıl önce İMEAK Deniz Ticaret Odası ile birlikte bir genel kurul yapmıştık. Bu genel kurul İstanbul’da gerçekleşmişti. Beş yıl öncesindeki gibi bu genel kurulda da bizlerden desteğini esirgemeyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanımız Metin Kalkavan’a çok teşekkür ederim “ dedi.

sea europa (2)

GESAD Başkanı Ziya Gökalp ayrıca Sea Europe üyelerine gezdirilen Sedef ve Özata Tersaneleri’ne de ayrı ayrı teşekkür etti. Sea Europe Başkanı ise yaptığı konuşmada iş birliğinin önemine dikkat çekti. Akşam yemeği öncesi gerçekleştirilen Sema gösterisini referans göstererek tüm endüstrinin bir döngünün içinde olduğunun altını çizdi ve “Bu akşam düzenlenen kültürel etkinlik için teşekkür ederim. Türkiye’nin topraktan gökyüzüne uzanan eski bir dansını izledik. Bu dansta gördüğümüz gibi her şey bir döngü içinde . Umarım endüstrimiz için de bu döngü devam eder” dedi. Sea Europe Başkanı ayrıca yemeğe katılan tüm üyelerin birbirlerim ile paylaşımlarda bulunarak endüstrinin gelişimine katkıda bulunmalarını diledi. Sea Europe Başkanı Genel Kurul organizasyonunu gerçekleştiren GESAD’a da teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim