“Gereksiz Konuşmalar Yatırımcıyı Ürkütüyor”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ son günlerde Yalova gündeminde geniş yer tutan Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) tarafından Çiftlikköy’de kurulması planlanan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında konuştu.

Dağ, “Bu konuda ki bilinçsiz konuşmalar yatırımcıyı ürkütüyor” dedi. GESAD tarafından Çiftlikköy’de kurulması hedeflenen Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, “Her şeyden önce Yalova’da Organize Sanayi faydalımı değimli atanmışı seçilmişi ile buna karar vermeliyiz” dedi.

Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Çiftlikköy’de kurulmasının şart olmadığını dile getiren Dağ, “Her şeyden önce ben ilimizin gelişimi açısından Organize Sanayinin şart olduğuna inanıyorum. Bugün GESAD tarafından kurulma çalışmaları süren Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinse Çiftlikköy’de olsun diye bir dayatmamız yok. Hangi ilçede olursa olsun. Burada güdülmesi gereke ilin menfaatleridir. Bizde bunu yapıyoruz. Ancak bir konuda uyarıda bulunmayı da kendime görev biliyorum.

Yalova’nın ciddi anlamda iş istihdamına ihtiyacı var. Biz belediyeye alacağımız 15-20 işçi için üniversite mezunu vatandaşlarında aralarında olduğu yüzlerce gencimizin belediye kapısına geldiğini gördük. Organize Sanayi ilimize ciddi bir istihdam sağlayacaktır. Ancak GESAD konusunda üzerine farz olanda olmayan da konuşuyor. Bilinçsiz konuşmalar yatırımcıyı ürkütür. Bu ise Yalova’ya zarar verir. Ayrıca GESAD olayının Yalova’da yeni bir şey olmadığının bilinmesi gerekiyor. GESAD burada kurmayı planladığı Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Bakanlıktan, Valilikten, Çiftlikköy Belediyesi ve YTSO’dan gerekli izinleri aldı ve görüşmeleri yaptı” dedi.

Editör: TE Bilişim