Gerçek Haber DenizHaber Ajans'taydı

Türk Kamuoyu, "Karagöl" olayında sansasyonel olmak için işin içine yalan katmayan haberi  KaptanHaber.Com'dan aldı.

Karagöl Gemisi ile kaçırıldıktan sonra gemi kaptanıyla ilk temas kuran haber sitesi olan Kaptanhaber.Com;  Eyl Limanı'na vardıktan sonra da Karagöl gemisi kaptanıyla i ilk röportajı yapan haber sitesi oldu. Site böylelikle sansasyondan yana değil gerçekten yana habercilik anlayışı ile büyük beğeni topladı.

Türk Denizciliğinin Haber Sitesi Denizhaber.Com gibi "DenizHaber" grubu haber sitelerinden olan Kaptanhaber.Com'un yaptığı her iki röportaj da önemli haber ajanslarınca yayınlandı.

Kaptan Mümtaz Temeltaş "NATO Bizi seyretti" demediği halde son günlerde bir kısım medyada sanki geminin yanında NATO gemileri varmış ve bu saldırıyı görmüş de müdahale edilmemiş gibi NATO aleyhine bir hava yaratıldı. Oysa bu "sansasyon" un gerçeklerle hiç bir alakası yok.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar; "Gemilerin yaptıkları VHF çağrısı hava koşullarına bağlı olarak en fazla 20-30 mil civardan duyulabilir. Bu çağrı da baskı altındaki meşgul bir kanalda duyulmayabilir. bazen çok yakında bile VHF çağrısını duyuramayabiliyoruz" dediler. Kaldı ki Gemi kaptanı bir suçlamada bulunmuyor NATO ile ilgili.

Kaptanhaber'in yaptığı ciddi  gerçeklere bağlı sansasyon amaçlamayan habercilik ise büyük beğeni topladı.

İşte aşağıda bir kaç örnek:

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim