Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve İÇDAŞ organizasyonu ile düzenlenen yarışlarda Türkiye genelinden 140 sporcu kulaç attı.

Çanakkale Boğazı'nda, İÇDAŞ AŞ'nin destekleriyle erkekler ve kadınlar kategorilerindeki yarışmaya, Ağrı, Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli, Denizli ve Çanakkale'den bazı kulüpler ile Enka, Fenerbahçe, TED Koleji, İzmir Rota Koleji, Çanakkale Akademi Gençlik Spor Kulübü, Avrupa Yüzme İhtisas bünyesindeki sporcular katıldı.

Genç yüzücüler 2, 5 ve 10 kilometre mesafelerinde yarıştı. Yarışlarda, 10 kilometrede, 19 - 30 yaş erkeklerde Emre Öztürk, birincilik kürsüsüne çıktı. Şampiyona sonunda 2013–2014 sezonu Açık Su Yüzme Milli takım aday kadrosu da belirlendi. Emre ÖZTÜRK geçen sene italya ispanya kıbrıs macaristan gibi ülkelerde, ülkemizi ve milli takımı temsil etti kıbrısta düzenlenen üniversiteler arası yarışlarda 3.lük kürsüsüne çıktı. ispanya navia kupasında 135 yüzücü arasında 2. gelerek milli takımımızı başarıyla temsil etti.

İlk millilik deneyimini 2012 yılında antalyada yaşadı

Milli takımda baş antrenör Bahtiyar Özçaldıran ve Engin Sönmezoğlu ile çalışan aynı zamanda kendi kulübünde Sabri Bozca ile çalışan Emre Öztürk'ün hedefi  ve hayali ülkemizi dünya şampiyonalarında temsil etmek.

Ayrıca bu yıl 26.sı düzenlenecek olan kıtalararası boğaz şampiyonasında 51. ülkeden 2200 sporcunun katılacağı yarışta ülkemizi emre öztürk temsil edecek emre nin diğerbir hedefi ise 2016 yılında brezilya da düzenlenecek olan olimpiyatlara open water dalından katılmak

 

Editör: TE Bilişim