Genç ODEK'liler Genç İtalyan Denizcilerle Buluştu

Genç ODEK üyeleri, İtalya Genç Armatörler Birliği tarafından düzenlenen “Ideas, Thoughts and Proposals to Share Our Routes Towards Tomorrow (Geleceğe Giden Yolumuzu Paylaşmaya Dair Fikirler ve Teklifler)” isimli programa katıldı.
 
4 Ekim'de İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşen geceye; ODEK Genç Denizciler Başkanı Ömer Kalkavan, Genel Sekreter Vedat Parlar, Genç ODEK Komisyonu'ndan Murat Hacıoğlu, Engin Demir, Hakan Çendik, Önder Kalkavan ve Deniz Muhtaroğlu katıldı. Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Şadan Kaptanoğlu da, panelist olarak panelde yer aldı.
 
Programdan bir gün önce düzenlenen resepsiyona da katılan ODEK üyeleri, İtalyan denizcilerle kurulacak diyalogun adımlarını attı.
 
Programla ilgili görüşlerini açıklayan Ömer Kalkavan, programın çok verimli geçtiğini vurgulayarak, bundan sonra genç ODEK'liler olarak diğer ülkelerin genç denizcileri ile irtibata geçeceklerini ve onları ülkemize davet etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
 
İtalya Genç Armatörler Birliği Başkanı Valeria Novella, yaptığı açılış konuşmasında, İtalyan ve yabancı gençlik örgütleri temsilcileri ile bir diyalog içine girmek istediklerini ve bu amaç doğrultusunda izleyecekleri vizyon hakkında bilgi verdi. Türk heyetinin programa katılımlarından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Valeria Novella, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Şadan Kaptanoğlu'na ve ODEK ekibine teşekkürlerini sundu.
 
Confitarma (İtalya Armatörler Birliği) Başkanı Paolo d'Amico ise, dernek bünyesinde gençlerin rolünün çok önemli olduğundan bahsetti ve ekledi: “Gençleri düşünerek, geleceğe güvenle bakmalıyız. Bugünkü gibi zor durumlarda onların coşkusu bizim için önemli. Bu onların gücü ve bu bizim de onlardan beklediğimiz katkı budur."
 
Programa katılan Denizcilik Profesyonel Ağı Londra (SPNL) Başkanı Claudio Chiste, 4.000 genç profesyoneli çatısı altında toplayan derneğinden söz ederek, gençlerin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
 
Panelist olarak konuşma yapan Şadan Kaptanoğlu da, Avrupa'nın mevcut ekonomik durumuna atıfta bulunarak, Türkiye'nin de 2001'deki ciddi ekonomik kriz döneminde çok zor zamanlar ile karşı karşıya olduğundan bahsetti. Ülkenin son yıllarda güçlü bir büyüme kaydettiğini ve bunu da Türk halkı tarafından yapılan fedakârlıklara borçlu olduğunu sözlerine ekledi.
 
Genç ODEK'liler, program sonunda Vatikan ve Tevere Enstitüsü'nü de ziyaret ettiler. Roma merkezli Enstitü, kar amacı gütmeyen kültürel bir dernek olup; dinler ve kültürler arası diyalog çalışmalarıyla ve farklı kültürel,dini ve felsefi backgrounda sahip insanların bir araya gelmeleri için fırsat oluşturma çabaları ile tanınıyor.

Editör: TE Bilişim