Gemport'un Kapasitesi 80 Milyon Dolarlık Yatırımla 2 Katına Çıkacak

Türkiye'nin ilk özel sektör limanı olan Gemport, halen devam eden 80 milyon dolarlık yatırımın tamamlanmasıyla kapasitesini yaklaşık 2 kat arttıracak.

Gemport'un yönetici ve çalışanları Altınceylan'da düzenlenen Yılbaşı Balosu'nda bir araya geldi. Programda bir konuşma yapan Gemport Genel Müdürü Cüneyd Acar, çalışanlara teşekkür ederek, yatırımların tamamlanmasıyla Gemport için yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Gemport'un Türkiye'deki limanlar içinde özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Acar, "Limanımız yılın 365 günü 24 saat hızlı ve güvenilir biçimde hizmet veriyor. ISO 9002 sertifikalı terminalimiz, yönetim kadrosuyla kendini müşteri memnuniyetine adadı. Özetle Gemport iç bölge bağlantılı; tüm dünyaya yükleme imkanı olan, yüksek prodüktivite ve gerçek fiyatlandırma yapılan bir liman." diye konuştu.

Ekonomideki olumlu gelişmeler ve artan talep nedeniyle önemli bir yatırıma başlandığını ve yatırımın tamamlanmasıyla Gemport'un sektördeki yerinin sağlamlaşacağını bildiren Acar, konteyner elleçleme kapasitesinin 250 bin TEU'dan 600 bin TEU'ya çıkacağını ifade etti.

Yatırımın, Bursa'nın büyüyen otomotiv sektörünün ihtiyacını da karşılayacağını dile getiren Acar, şöyle konuştu : "İthal ve ihraç yüklü taşıtlara yetmeyen 4 katlı, 2 bin 500 taşıt kapasiteli otoparkın yanına, 7 katlı, 7 bin 500 taşıt kapasiteli yeni bir otopark daha yapılıyor. Böylece ticari ve binek taşıt elleçleme kapasitesi 100 bin adetten 250 bin adete çıkacak. Otomobil üretiminin merkezi durumundaki Bursa'da otomobil ve ticari araç yükleme- boşaltma kapasitesi de yeterli hale gelecek. Yatırımlarla Gemport, Türkiye'nin draftı en uygun limanları arasında yer alacak ve rıhtım boyu 220 metreden 413 metreye çıkarılacak. 413 metre rıhtım boyu ile Gemport, 300 metre uzunluğundaki, en uzun konteyner gemileri olan 'süperdost panamax' gemilerini de kabul edecek."

Genel Müdür Acar, kapasite artışı çerçevesinde mevcut makine ve ekipman sayısı da artacağını ve limana 2 adet gemiden karaya vinç (SSG), 10 adet tekerlekli vinç (RTG) daha ilave edileceğini kaydetti.

Kablosuz iletişim sisteminin kurulacağı limanda çağdaş konteyner takip ve liman yönetim sistemleri uygulanacağını anlatan Acar, "Limanda gümrüklü alan 2 katına çıkarak 250 bin metrekareye yükselirken, 2 bin 500 metrekarelik depo 12 bin 500 metrekareye ulaştırılacak. Acentelere hizmet verebilmek için 4 katlı bina yapılırken, akıllı binalar, konferans ve eğitim salonları limanın hizmet kalitesini yükseltecek." dedi.

haberler.com

Editör: TE Bilişim