Doğu Akdeniz ve Karadeniz limanlarına direkt servis veren konteyner gemilerine acentelik hizmetleri konusunda faaliyetlerini sürdüren Marmaris Gemi Acenteliği AŞ, Türk ihracatçı ve ithalatçısı için büyük avantajlar sağlaması amaçlanan direkt Çin hattını, dünya devi olan Cosco ile başlattı. Uzakdoğu'dan Türkiye'ye aktarmasız direkt konteyner servisi ilk Cosco gemisinin Gemlik Gemport limanına gelmesiyle başlamış oldu.

 

Uzakdoğu'ya yeni hat olan Cosco hattının, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir devlet şirketi olduğunu kaydeden Marmaris Gemi Acenteliği AŞ Genel Müdürü Rasim Çapanoğlu, "Cosco konteyner nakliyesinde dünya beşincisidir. Cosco, ayrıca sahip olduğu gemi filosu ile dünya birincisi konumundadır. Artık Cosco hattı ile Uzakdoğu'ya aktarmasız direkt seferlerimiz haftada bir kez ilk geminin gelmesiyle başlamış oldu. Gelen ilk gemimiz toplam 2 bin TEU kapasiteye sahip" dedi. Çapanoğlu, şöyle devam etti:

 

"Cosco hattımız Hong Kong'tan kalkıp Singapur limanına uğramaktadır. Oradan sırasıyla direkt İstanbul-Kumport, Gemlik-Gemport ve İzmir limanlarına uğrayıp yükleme ve boşaltmasını yaparak tekrar Singapur ve Hong Kong'a devam etmektedir.

 

Hong Kong'tan 18 günde, Singapur'dan 15 günde gelen gemilerimiz, özellikle bu kısa süre açısından ihracatçılarımız ve ithalatçılarımız için çok önemli avantaj. Gemilerimiz 2 bin TEU kapasitelidir. Diğer en önemli avantaj ise Akdeniz'de liman sıkışıklığı olan hiçbir ülke limanına uğramadan Türkiye'ye direkt gelmesidir."

 

 

İsrail’de seferler

 

 

Marmaris Gemi Acentesi Genel Müdürü Rasim Çapanoğlu, dünya devi Cosco ile Uzakdoğu'daki tüm limanlara da hizmet vermeye başladıklarını kaydederek, "Singapur ve Hong Kong limanlarından aktarmalı olarak Çin'deki tüm limanlara, Taiwan'ın; Kaohsuiung, Keelung, Taichung limanlarına, Güneydoğu Asya ve Güney Asya'da; Jakarta, Surabay Semerang, Port Klang, Penang, Pasir Gudang, Hochimin City, Haiphong, Danang, Quinhon, Bagkok, Laem Chabang ve Manila, Japonya'nın; Kobe, Osaka, Tokyo, Yokohama, Moji, Kore'nin; Busan, Avustralya'nın; Melbourne, Sydney, Brisbane, Adelaide, Yeni Zelanda'nın; Auckland ve Güney Afrika'nın; Durban, Capetown ile Johannesburg limanlarına servis hizmetlerini vermekteyiz" dedi.

 

Gemi acenteliğine 2003 yılında başladıklarını belirten Çapanoğlu, Marmaris olarak İsrail ve Filistin'e giden yükler için de Haifa ve Asdot limanlarına parsiyel hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca Karadeniz'de Novorosysk (Rusya), Odessa (Ukrayna) limanlarına da haftalık konteyner servis hizmeti sunduklarını kaydeden Çapanoğlu, Karadeniz ve İsrail için Admiral Container hattı ile hizmet verdiklerini belirtti. Çapanoğlu, "Ayrıca yeni yol kanunları gereği aldığımız R1 belgemizle Bursa limanlarından diğer şehirlere de iç nakliye hizmeti vermekteyiz" diye konuştu.

Alıntı : Lojiport

Editör: TE Bilişim