Rumların bir küstahlığı daha... Gemiyi Gazimağusaya Uğradı Diye Tutukladılar
 
Kıbrıs Rum polisi, Güney Kıbrıs açıklarında seyreden Kuzey Kore bandıralı bir gemiyi, KKTC'nin Gazimağusa Limanı'na uğrayarak ticari mal aldığı gerekçesiyle durdurdu ve alıkoyduğu geminin Arap kökenli 4 mürettebatını tutukladı.

Rum radyosunun haberine göre, Mısır'ın Port Sait Limanı'na gitmek üzere Gazimağusa Limanı'ndan yola çıkan gemi, Güney Kıbrıs'ın Protara bölgesi açıklarında Rum Liman Polisi tarafından durduruldu. Gemide Rum polisi ve gümrük makamları arama yaptı.

Gemide, her biri 50 koli ihtiva eden 1915 sandık ABD menşeli sigara saptandığı ileri sürülen habere göre, Rum makamları, söz konusu yükün, “kapalı” saydıkları Gazimağusa Limanı'ndan alınmış olunmasından dolayı Rum yönetiminin 2 milyon 364 bin 706 Avro “vergi ve harç” gelirini yitireceğini ileri sürdüler.

Prince-T adlı geminin Mısırlı kaptanı ve 2'si Suriyeli 1'i Lübnanlı 4 mürettebatının, “Kıbrıs cumhuriyeti topraklarına muhaceret dairesinin onayı olmadan, 'kapalı' Mağusa Limanı'ndan giriş yapmak, gümrüksüz ticari mal bulundurmak, gümrük ve tüketim vergisi ödemekten kaçmak” suçlamasıyla bugün mahkemeye çıkarıldıkları ve Rum mahkemesinin mürettebat hakkında 8'er gün tutukluluk kararı verdiği duyuruldu.

Kıbrıs Gümrük Dairesi yetkilisi Niki Hadjiyianni bulunan sigaraların piyasa değerinin 700.000 € olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim