Gemisini terketmeyen kaptan öldü ,ikinci kaptan kayıp

İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında batan gemide yaşamını yitiren mürettebattan biri, gemisini son ana kadar terketmeyen kaptan Kamil Murat Kantoğlu.

Kaptan Kantoğlu, İpsala İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’nun kardeşi. Kaptan Kantoğlu’yla birlikte gemide kalan ikinci kaptan Melih Erek’in de aralarında bulunduğu dört kayıp mürettebatı arama çalışmaları da halen havadan, karadan ve denizden sürüyor.

SON ANA KADAR DİRENDİLER

Belize bayraklı bir gemiyle çarpışarak batan yük gemisi Gökbel isimli gemide 11 mürettebat bulunuyordu. Kaptan Kamil Murat Kantoğlu ve Yağcı Emrah Karadaş’ın yaşamlarını yitirdikleri kesinleşti. 5 kişinin kurtulduğu gemide 4 kayıp için ise arama çalışmaları sürüyor. Aranan 4 mürettebat arasında, geminin ikinci kaptanı Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan bulunuyor. Gemi kaptanlarının, son ana kadar gemiyi kurtarmaya çalıştıkları, gemiyi terk etmediklerine işaret ediliyor.

HABERİ ALDI İZNE AYRILDI

Batan gemide yaşamanı yitiren 2 çocuk babası Kaptan Kantoğlu, İpsala İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’nun da kardeşi. Kardeşinin ölüm haberini aldıktan sonra izne ayrıldığı öğrenildi.

ARAMALAR ÜÇ KOLDAN SÜRÜYOR

Gökbel’in sahibi Ö.Çetinkaya Denizcilik Transport ve Ticaret Limited Şirketi’nin ortaklarından Berat Çetinkaya, yaşanan facia ile ilgili son bilgileri hürriyet.com.tr ile paylaştı. Çetinkaya, arama-kurtarma çalışmalarının, hava şartlarının imkân verdiği ölçüde sürdüğünü kaydetti. Çetinkaya, “Çalışmaları İtalyan ekipler yürütüyor. Havadan, karadan, denizden arama çalışmaları yapılıyor. Milano Başkonsoloslumuz Aylin Hanım (Sekizkök) de birebir çalışmaları takip ediyor” dedi. Çetinkaya, yaşamanı yitiren iki mürettebatın cenaze işlemleri için ise prosedürlerin sürdüğü bilgisini verdi. Çetinkaya gemide bin 500 tonluk bir yük bulunduğu bilgisini de aktardı.

'ANLAYANIMIZ YOK...'

Kayıp 4 kişilik mürettebat arasında yer alan Melih Erek, 20 yıl Deniz Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev yaptı. Sivil yaşamında da denizcilik mesleğini sürdüren Erek,'in Facebook hesabındaki bir paylaşım ise dikkat çekti. Erek'in yaptığı paylaşımda "Bazen Biz Denizciler; kendimizi yabancı şarkı gibi hissederiz... Dinleyenimiz Çok Ama Anlayanımız Yok ! Böyle Bir Meslek İşte !!!" ifadeleri yer alıyor.

OLAYIN NASIL OLDUĞUNU ANLATTI

Şirketin sahibi Ömer Çetinkaya ise, dün bazı televizyon kanallarına bağlanarak yaptığı açıklamalarda olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin bilgilerini paylaştı: “Görüş mesafesi yok, dalga yüksekliği 4.5 metre. Limandan çıkan bir gemi, gemimizin en zayıf tarafına vurarak deliyor ve gemi su alıp batmaya başlıyor. Sağ kalan personelle konuştum, kaptanımız mürettebatı güverteye toplayıp gemiyi terk emri veriyor ve herkes suya atlıyor. Dalgalarla boğuşurken kimisi sala biniyor, kimisi binemiyor. Ertesi gün bizi boşalan geminin yerine alacakken, boş geminin gemimize çarpmasıyla bu kaza yaşandı. Kıyamet gibi düşünün, kimin ne yaptığı belli değil."

Editör: TE Bilişim