Kaptan, mülteci gemisi batarken paralarla atladı

Ayvalık içinde 21 kaçağın bulunduğu gemi battı. Gemi batmadan önce kaptanın içi para dolu torbayla denize atladığı bildirildi

Balıkesir `in Ayvalık ilçesinden Yunanistan `ın Midilli Adası `na kaçakları taşırken batan tekneyi kullanan kişinin, para dolu bir poşetle denize atladığı ve yüzerek kaçtığı bildirildi. Zanlıyı arama çalışmaları sürerken, kaçaklardan Iraklı bir baba ve 3 çocuğu, kaybolan eşi ve annelerinin canlı bulunduğuna dair gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Kişi başı 500 dolar topladı

Batan tekneden kurtarılan kaçakların İlçe Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadelere göre, Irak ve Filistinli kaçaklar, İstanbul `da 500 dolar karşılığında Yunanistan `a geçmek için ismini bilmedikleri biriyle anlaştı . Yaklaşık 10 saat süren minibüs yolculuğunun ardından Ayvalık `a gelen kaçaklar, ormanlık bir alandan yaklaşık 5 metrelik bir tekneye bindi.

Sahilden ayrıldıktan bir süre sonra aşırı yük nedeniyle teknenin batmaya başlaması üzerine, tekneyi kullanan kişinin para dolu bir poşetle denize atlayarak kaçtığı bildirildi. Teknede denize açıldığı sırada 21 yabancı uyruklunun bulunduğu bildirilmiş, 19 kişi Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılmıştı.

Vatan

Editör: TE Bilişim