Sahte isim ve belgelerle Mersin Limanı'na gelen gemide, Rusya'dan Libya'ya gönderilen ürünlerin yasal olmayan şekilde yurda sokulmaya çalışıldığı tespit edildi.

Gemi, Kadıköy merkezli bir denizcilik firmasına ait görünüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Rusya'dan çıkıp Karadeniz üzerinden Mersin'e hareket eden ve 2 bin 860 ton arpa yükü getirdiği beyan edilen geminin isminin ve tüm belgelerinin sahte olduğunu belirledi.

Ekipler, Rusya'dan yüklenip Libya'ya gönderilen ürünlerin yasal olmayan şekilde yurda sokulmaya çalışıldığını tespit etti.

Söz konusu geminin arpa yükünün, Rusya’dan "Tura" ismi ve Moldovya bayrağı altında alındığını ve Mersin’e "Luna" adı ve Tanzanya bayrağı altında girdiğini ve birçok kez isim değiştirildiğini belirleyen ekipler, olayla ilgili gemi personeli ve gemi acente yetkililerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gemideki personelin Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşlarından oluştuğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim