Gemi Makineleri İşletme Mühendisler Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri Ankara'ya çıkarma yaptı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret eden GEMİMO heyeti, güncel konuları görüştü. 

Heyette Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ile birlikte Genel Sekreter Seda Turhan, Muhasip Üye Salih Bilal, 2. Başkan Yaşar Canca,  Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Kalender, Murat Akpınar ve Görkem Gökkülünk  de heyette yer aldı.

Aynı zamanda GEMİMO Yönetim Kurulu Üyesi olan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli de, heyete Ankara'dan katılarak Bakan Ahmet Arslan'a yapılan ziyarete eşlik etti. 

Bakan Arslan tarafından kabul edilen heyet Başkanı Feramuz Aşkın Bakan Ahmet Arslan'a bir plaket hediye etti. 


GEMİMO Heyeti daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Heyet, Suat Hayri Aka'ya da plaket hediye etti.



Heyet, daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ile de bir süre görüştü. 

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na geçen heyet, burada Bakan İsmet Yılmaz tarafından kabul edildi. Yönetim kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Bakan Yılmaz'a da Odanın bir plaketini hediye etti. 

Ziyaretle ilgili DenizHaber.Com'a açıklamalarda bulunan GEMİMO Başkanı Müh. Feramuz Aşkın; "Sayın Bakanlarımız göreve geldikten sonra kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunamamıştık. Hem bu dileklerimizi aktardık hem de hem Sayın Ahmet Arslan ile hem de Sayın İsmet Yılmaz ile, denizciliğimizin geliştirilmesi adına hep birlikte neler yapılabileceğinin fikir alışverişinde bulunduk. Gri liste bölgesinden hızla uzaklaşmamızın önemi konusunda mutabık kaldık. Her ne kadar bu durum geçmiş bir kaç yılın birikimi olsa da bugünkü noktada düzeltilmesi için acil eylem planını bizlerin yapması lazım. Kendilerini ayrıca 24-25 Ekim tarihlerinde Bodrum'da yapacağımız uluslararası sempozyuma da davet ettik" şeklinde konuştu. 

 
Editör: TE Bilişim