Ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) tarafından elektriği kesilen Çevre Koruma Dairesi’ne yeniden enerji verilmeye başlandı. Gemilerin kullandığı elektrik sayacında da düzenleme yapıldı.

Yıllardır gemilerin yaşadığı elektrik sıkıntısı akıllı sayaçlar (kontörlü) sayesinde çözüldü. Bu amaçla gemilerin kullanması için her birinin üzerinde 3 adet priz bulunan 40 adet akıllı elektrik sayacı yerleştirildi.

Akıllı elektrik sayaçlarının önümüzdeki aylarda 60’a çıkarılması hedefleniyor. Kale arkasındaki gemiler için ise 8 adet daha akıllı elektrik sayacı konulacak.

Gemilerin kullanması için ayrıca akıllı su sayaçları da yerleştirilecek. Akıllı sayaçlar sayesinde artık gemi sahipleri, peşin olarak satın aldıkları elektrik ve suyu kullanacak. Böylelikle elektrik kurumuna ve belediyeye elektrik ve su borcu bırakılmayacak. Liman Hizmetleri Sorumlusu Hamit Topal’ın da üzerinden büyük bir yük kalkacak.

Öte yandan fener yolu olarak bilinen mendireğe geçtiğimiz gün 14 adet aydınlatma direği yerleştirildi. Aydınlatmalar, sensörler sayesinde güneşin doğup batmasıyla otomatik olarak çalışmaya başladı. Kırılan banklar elden geçirilirken, yakın zamanda yeni çöp kutuları yerleştirilecek.

Editör: TE Bilişim