Elbette bu denizcilik okulu alıştığımız denizcilik okullarına pek benzemiyor.Müdüründen hocasına sekreterinden öğrencisine hepsi bir başka alem...
TV tarihimizin denizcileri anlatan ilk dizisi olma özelliğini taşıyan
“GEMİLERDE TALİM VAR” için “Hababam Sınıfı”nın denizci öğrencileri anlatan versiyonu da diyebiliriz.
Biraz bu okuldan söz edelim isterseniz..Önce müdürü Sedat Hoca..45 yaşlarında emekli bir deniz albayı.Tek amacı çok iyi denizciler yetiştirmek olan Sedat Hoca ,en büyük yardımcısı emekli Astsubay Eşref hoca ile bu yola baş koymuş..Elbet başka hocalarda var bu okulda..Sedat Hoca için ölümü bile göze alacak aşık Özlem Hoca,Güzel olduğu kadar akıllı da olan psikolog Selin Hoca...Ya öğrenciler..Kimi duygusal,kimi takıntılı, kimi çapkın kimi yemekten başka bir şey düşünmüyor. Kimi yüzme bile bilmiyor,ama denizci olmak istiyor kimi zengin kimi fakir..Yani toplumda hep karşılaştığımız tipler...
“Gemilerde Talim Var” işte bu çılgın olduğu kadar sıcak denizcilik okulunda yaşayanların dünyalarına komedi penceresinden bakıyor...Onların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini dile getirirken duygularını,sevgilerini,arzularını,sevinçlerini hüzünlerini anlatıyor.

1 Mayıs Salı akşamı 20.00 da  yayınlanan  1.Bölümün Özeti:

Sınıfın hastalık hastası öğrencisi Steril okul müdürü Sedat beyin yaptığı çok özel denetlemede arkadaşlarını ispiyonlar. Steril arkadaşlarını ispiyonladığı için huzurludur amacına ulaşmıştır.

Sedat müdür ceza olarak her öğrencinin gece gemide yapılacak olan tatbikata katılmasını emreder.Bu ceza bizim gemicilerin fena halde canını yakmıştır.Kendi aralarında toplanıp ispiyonculuk yapan Steril Doğan’a unutamayacağı bir ceza vermeyi kafalarına koyarlar.

Steril’i korkutarak gereken cezayı vereceklerdir. Bu arada aynı gece okulun öğretmenlerinin kıyafet balosu yapılacaktır.

Sedat müdür, ona aşık olan Özlem hocayı ekip, Selin öğretmenle bu geceye katılmaya karar verir. Ve bunu Özlem hocadan gizler.Ama Özlem hoca gerçeği öğrenir. Sedat hoca tarafından ekilmek Özlem hocayı çok üzer. Kafayı bulunca da baloya katılacağı korsan kıyafetiyle kendini sokaklara atar.

Bu arada gece tatbikatı için gemide bekleyen öğrenciler Steril Doğan’ı korkutmak için gemide Çengel Kollu Kara Korsan’ın hayaletinin gezdiği yalanını uydururlar. Steril önce inanmaz Çengel kollu korsanın varlığına...

Alıntı:  Mak Ajans

Editör: TE Bilişim