TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası olarak; gemilerde enerji verimliliği konusunda üyelerimizi bilgilendirmeye yönelik seminer programı başlatmış bulunmaktayız.

Bu seminerler kapsamında 13 Kasım 2014 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Adnan Parlak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan seminerin ana konusu; “Gemi Makinelerinde Enerji Tasarruf Potansiyelleri ve Verimli İşletmeciliğin Esasları” dır.

Günümüzde tüm sektörlerde olduğu gibi gemilerde de enerji verimliliği ve enerji verimliliğine dayanan bir işletme yöntemi yaygınlık kazanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı sayın Prof.Dr.Adnan PARLAK’ın vereceği “Gemi Makinelerinde Enerji TASARRUF Potansiyelleri Verimli İşletmeciliğin Esasları” başlıklı semineri kısa özeti aşağıdadır.

İÇERİK; Enerji verimliliği Operasyon İndeksi (EEOI-Energy Efficiency Operation Index) hazırlamanın önemi, gemi makinelerine yönelik olarak alınacak tedbirlerin yakıt sarfiyatındaki azalma ve bu azalmanın EEOI’i nasıl etkilediği örnekleriyle anlatılacaktır.Gemilerde enerji tasarrufu sağlanabilecek potansiyel alanların bulunmasında sistematik yaklaşım örneklendirilerek anlatılacaktır. Seminerin sonunda Enerji Tasarruf Potansiyellerinin etkileri ,yıllık tasarrufun parasal değerleri gemi ve filo bazında sunulacaktır.

SEMİNER ANA BAŞLIKLARI

1) Gemilerde Enerji Verimliliği veÖnemi .

2) Gemi Enerji Verimliliği Yönetim Planı, Enerji Tasarruf tansiyelleri, örnekleriyle Enerji Verimliliği Operasyon İndeksinin (EEOI) Hesabı,

3) İşletme şartlarının Optimizasyonu ile Enerji tasarruf Potansiyeli,

4) Tasarım Şartlarının Optimizasyonu Ile Ortaya çıkabilecek Enerji Tasarruf Potansiyelleri 5) Örnek Enerji Verimli İşletme Uygulamaları

EĞİTİMCİ – KONUŞMACI :

Prof Dr. Adnan Parlak

TARİH / SAAT : 13 Kasım 2014 / 17: 00 – 19: 00

YER : Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi

– Cafer Ağa Mh. Damga Sk. İffet Gülhan İş Merkezi 9/7 Kadıköy

– İst. (0216 348 81 44 )

Seminere katılım durumunuz hakkında 07 Kasım 2014 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] adresine yazılı olarak bilgi vermenizi rica edeceğiz.

Editör: TE Bilişim