Kardak’ta yakalanan gemi nereye gidiyordu

Ege’deki Kardak kayalıkları açıklarında Yunan sahil güvenliği tarafından durdurulan Sierra Leone bandıralı “Nour M” adlı yük gemisi dün Rodos limanına demirlenirken, adada alarm verildi ve rıhtıma kimse yaklaştırılmadı.

59 konteynerden bazılarında 20 bin adet kalaşnikof, mühimmat ve bol miktarda patlayıcı bulunduğu bildirilmişti. Gözaltına alınan 8 kişilik mürettebatı, Atina’dan gelen istihbaratçılar sorgulamaya başladı.

KAPTAN ‘İSKENDERUN’ DEDİ

Geminin Suriyeli bir şirkete ait olduğu, geçmişte uyuşturucu da taşıdığı ve sık sık adının değiştirildiği belirlendi. Son baskın da uyuşturucu şüphesiyle yapıldı. Kaptan, Ukrayna’dan hareket eden geminin İskenderun’a gideceğini iddia etti. Ancak farklı denizcilik kayıtlarında varış yeri olarak Suriye ve Lübnan görülüyor.

TÜRK ŞİRKET: İLGİMİZ YOK

Yunan medyasında yer alan gemi fotoğraflarında, bazı konteynerlerin üzerinde Türk nakliyat şirketi TURKON’un logosu göze çarpıyor. Hürriyet’e konuşan TURKON yetkilileri, “Konteynerlerimiz dünyanın her yerinde bulunabilir. Çünkü konteynerlerimizi kiraya veriyoruz. Gemi ile şirketimizin en ufak bir ilgisi yok. Zaten söz konusu bölgeye bir taşımacılık gerçekleştirmiyoruz” dedi.

Ρόδος

Ρόδος

Ρόδος

 

 

Editör: TE Bilişim