Korsanların kaçırdığı gemicilerin aileleri endişeli 

Aden Körfezi'nde Somalili korsanlarca kaçırılan Ya-sa Neslihan gemisinin mürettebatının evlerindeki endişeli bekleyiş sürüyor.

Mürettebattan Mehmet Suat Büyükcivelek'in (49) Trabzon'daki eşi Asiye ve 5 çocuğu, endişe içerisinde sevindirici bir haber bekliyor. Büyükcivelek'in yaşları 5 ile 10 arasında değişen 5 çocuğu, 6 aydır görmedikleri babalarını çok özlediklerini belirterek, yetkililerden babalarını kurtarmalarını istedi.

Mehmet Durmuş, eniştesinin en son 6 ay önce evine geldiğini, son Çin seferleri sırasında da kaçırma olayının yaşandığını belirtti.

Olayı ilk önce televizyonlardan ve şirket yetkililerinden öğrendiklerini anlatan Durmuş, endişe içerisinde gelecek güzel haberleri beklediklerini dile getirdi.

Eniştesinin, kaçırılma olayından 3 gün sonra evini telefonla aradığını kaydeden Durmuş, "Korsanlar 3 dakikalığına izin vermişler. Fazla görüştürmediler. Konuşurken tedirgindi, konsanlar ne diyorsa onu söylüyor, fazla bir şey diyemiyordu. Korsanların şirketten para istediklerini, vermezlerse bırakmayacaklarını söylediklerini ifade etti. Korsanların işçileri karşı fazla da bir kötü davranışı olmamış ama yine de tedirginler. Zaten o tedirginliği telefon konuşmasına da yansıyordu." dedi.

Şirket yetkililerinin kendilerini arayıp bilgilendirdiklerine değinen Durmuş, olayı çözmek için uğraştıklarını, gerekli her şeyin yapıldığını söylediklerini anlattı.

Devlet büyüklerinden olayın çözülmesi için yardım beklediklerine vurgu yapan Durmuş, "Eniştemizin 5 çocuğu mağdur. Her gün ağlıyorlar, dua ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Başbakan'ımıza sesleniyorum; önümüz Kurban Bayramı'dır, bu çocukları sevindirmelerini istiyoruz. Önce Allah'a sonra onlara güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

5 ÇOCUK BABALARINI İSTİYOR

Mehmet Suat Büyükcivelek'in çocukları Rabia Nur (10), Sare Nur (9), ikizler Ali Semih (7) ile Nisa Nur (7) ve 5 yaşındaki Yunus Emre gözyaşları içerisinde babasını çok özlediğini söyledi.

Rabia Nur, "Babamı 5 aylardır görmüyorum. Korsanların elindeyken telefonla konuştum. Onu çok özledim. Yetkililerden babamızı kurtarmalarını, bizi babamıza kavuşturmalarını istiyorum." dedi.

Sare Nur da, "Cumhurbaşkanı'mızdan, Başbakan'ımızdan babamızı bize getirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Babasının kurtulması için her gece dua ettiğini söyleyen Ali Semih de, "Büyük olsam babamı kurtarırdım. Cumhurbaşkanı'mızdan babamızı kurtarmasını istiyorum. Babam gelse ona sarılırdım. Her gece babama dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ya-Sa denizcilik şirketine ait Marsall Adaları bandıralı Ya-sa Neslihan isimli gemi Çin'e demir cevheri götürürken, 29 Ekim'de Aden Körfezi'nde Somalili korsanla tarafından kaçırılmıştı.

 

Editör: TE Bilişim