Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde yeni yaptırılan Kocaeli Liman Başkanlığı Hizmet Binası ile Gemi Adamları On-line Sınav Merkezi'nin açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada ihalesi kesinleşen ve anlaşması geçtiğimiz günlerde imzalanan İzmit Körfezi'nin Dilburnu ile Karamürsel Hersek arasında yapılacak olan 'Körfez Köprüsü'nün ayaklarının inşaatına yılbaşında başlanacağını söyledi.

Körfez İlçesi Sahil Yolu üzerinde bulunan Kocaeli Liman Başkanlığı Hizmet Binası ve Gemi Adamları On-line Sınav Merkezi'nin açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

KÖPRÜ İNŞAATINA YILBAŞINDA BAŞLANIYOR

İzmit Körfezi'nin Dilburnu ile Karamürsel Hersek arasında yaptırılacak olan Körfez Köprüsüyle ilgili köprü ayaklarının yapımına yılbaşında başlanacağını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, "İstanbul Hersek burnudan geçecek köprünün ihalesi yapıldı. Yılbaşında da köprü ayaklarının fiilen yapımına başlanıyor. Dünya'nın ikinci büyük köprüsü. İlk etapta Kuzey bağlantıları yapılacak. Orhangazi ve Bursa çevre yoluna bağlanacak. Bunu muhtemelen 2 buçuk senede bitirmiş olacağız. Yine aynı şekilde 3'ncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolu bir anlamda Kocaeli'de dağın arkasından geçireceğiz. Asıl bu şehri rahatlatacak yol budur. Bunu tabi İzmir yoluna da bağlayacağız. Dolayısıyla Kocaeli Doğu, Batı, Kuzey ve Güney'den tam bir çevre yoluna bir trafik akısına sahip olacak" dedi.

TARİFELİ SEFERLERİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ

Cengiz Topel Havaalimanıyla ilgili alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, "Kocaeli'nin yararlandığı bir havaalanı var. Uluslararası için Sabiha Gökçen Havalanı buraya da hizmet veriyor. Ama iç hat uçuşları için Cengiz Topel Havaalanın müşterek kullanılması yönünde bir fikir ortaya atıldı. Anlaştık ve gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladık. Şuanda havaalanı tamamen hizmet vermeye hazır hale geldi. Peki neyi bekliyoruz? Buraya tarifeli seferlerin başlamasını bekliyoruz. Bu işler hep devlet eliyle yapılıyordu. Ulaştırma Bakanlığı vapurları işletiyordu, karayolunu da neredeyse işletiyordu, demiryolunu zaten yapıyor. Bu işleri tamamen vatandaşa bıraktık. Biz alt yapıyı, meydanları, yolları hazırlıyoruz. Vatandaş gelsin yatırımı işletmesini yapsın. İşin özeti uçuşlara havaalanı hazırdır. Tarifeli uçuşlar için de Türk Hava Yolları çalışma içersindedir. Yakında buraya seferleri başlatacaklar. İlk etapta Trabzon düşünülüyor. Talebe göre başka yerlere de uçuşlar gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Gebze Köseköy ARASI İHALE EDİLDİ


Hızlı tren hattında ihale edilmeyen Gebze Köseköy arasının da ihalesinin gerçekleştiğini söyleyen Bakan Yıldırım konuşmasına söyle devam etti: "Diğer taraftan Ankara İstanbul yüksek hızlı tren hattını şu anda tek ihale edilmeyen kısmı Gebze Köseköy arasıydı. Bunun da ihalesini gerçekleştirdik. 2013 yılı sonunda İstanbul, İzmit Ankara yüksek hızlı treni işletmeye açmış olacağız. O zaman siz Kocaeli'nin durumunu düşünün. Köprüsü yapılmış, otoyoluna başlanmış, hızlı treni bitmiş Kocaeli. O zaman sizi tutana aşk olsun."

MAHKEME NİHAİ KARARI ORTAYA ÇIKARTACAKTIR

Bir gazetecinin helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazasıyla ilgili gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine açıklama yapan Bakan Binali Yıldırım, "Bu kaza 2009 Mart ayında oldu. O günden bugüne çok çeşitli kurumlarca bunun incelemesi araştırılması yapıldı. Kaza kırım raporu yapıldı. Mecliste iki sefer komisyon kuruldu. Bu komisyonlar marifetiyle bu kaza araştırıldı. Devlet Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve bütün kurullar bu konuda çalışma yaparken, raporlar hazırlandı. Şu anda konu mahkemededir. Mahkeme de nihayi kararı ortaya çıkartacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim